lunes, septiembre 26, 2005

Un nou Estatut

Divendres tocarà votar el nou Estatut al Parlament. Aquest Estatut que porta molts mesos al forn i que ha gairebé monopolitzat l'actualitat política a Catalunya durant els últims temps. Aquest divendres arriba el principi de la fi d'un procès que ha sigut (esta sent) difícil i en el que els polítics catalans (els que realment volen un nou Estatut) han hagut de treballar de valent, fent en molts casos "el más difícil todavía" per tal d'arribar a acords que permetissin continuar endavant.

Penso que des del PSC aquesta ha sigut la premissa en aquesta eterna negociació, mirar cap al futur, cap a les noves possibilitats que ens ha d'oferir aquest Estatut, cap al progrès del poble de Catalunya. Crec que els socialistes sempre hem tingut ben clar que aquest Estatut ens ha de servir per a conduïr a Catalunya cap al seu desenvolupament econòmic i social, és a dir cap al seu futur, i és precissament per aquest motiu, que potser som precissament els socialistes els que més ens hem esforçat en arribar a acords que permetissin portar a bon port el nou Estatut, mentre que altres únicament s'han esforçat en intentar dinamitar els acords que han de fer possible aquesta nova realitat.

Jo, com molts joves, encara no havia nascut quan es va aprovar l'Estatut de 1979. Ha passat massa temps i cal un nou Estatut per que els joves tinguem la oportunitat de fer que aquest sigui el nostre Estatut, com els joves del 79 van poder fer seu aquell Estatut.

7 Comments:

Blogger Pedro said...

Et sona la LOAPA?

12:23 p. m., septiembre 28, 2005  
Blogger Javi said...

Pedro, efectivament conec la LOAPA. Però del que aquí estem parlant es de que ara es tracta d'arribar a acords per tal de tancar definitivament l'Estatut. Arribar a acords significa que tothom cedeixi en alguns aspectes per tal d'acostar posicions.

A més, els acords sobre l'Estatut han de garantir la constitucionalitat del texte final. El Consell Consultiu ja es va pronunciar sobre la inconstitucionalitat del sistema de finançament proposat per CIU, per tant no té sentit continuar amb aquesta proposta sobre la taula. Confio en que finalment, els polítics catalans arribin a acords que permetin aprobar el nou Estatut. I és important que tots els que volem l'Estatut hi estem d'acord, ja que després tocarà fer la defensa del texte a les Corts.

A més, després de tot el que s'ha parlat sobre l'Estatut, seria ridícul no arribar a completar el procés.

3:07 p. m., septiembre 28, 2005  
Blogger Pedro said...

El consell consultiu també va dir que la poposta de finançamanet del tripartit era inconstitucional.
http://www.telenoticies.com/noticia/arxiu/not190432296.htm

3:13 p. m., septiembre 28, 2005  
Blogger Javi said...

Pedro,
la idea fonamental que vull expresar és que si no ens posem d'acord dins de la constitució, no hi haurà Estatut i tots en sortirem perdent.
Aprofito per recomanarte un article de la Pilar Rahola, veuràs clarament el que vull dir:

http://www.elpais.es/articulo/20050924elpcat_9/Tes/elpepiautcat/

3:23 p. m., septiembre 28, 2005  
Blogger Pedro said...

No tinc el costum de llegir premsa madrilenya, però el que jo et vull dir és que la proposta del tripartit també és inconstitucional, no sé si t'has lleit el link que t'he posat abans, però tant ña de CiU com la del tripartit són inconstitucionals, per tant és igual quina posem.

4:38 p. m., septiembre 28, 2005  
Blogger Pedro said...

Per cert, veig que en les teves recomanacions no hi poses softcatala, és que no freqüentes aquesta miraculosa web feta per gent desinteressada que ens permet navegar en català?

4:58 p. m., septiembre 28, 2005  
Blogger Javi said...

Doncs Pedro, no coneixia softcatala. Però m'agrada la idea de que hi hagi software de lliure distribució en català. De fet, poseeixo la versió 1.0 del CATix, que no només em permet navegar en català, sino que també hem permet treballar amb un sistema operatiu completament en català. En qualsevol cas, quan tingui un moment, posaré un link a softcatala.

8:33 p. m., septiembre 28, 2005  

Publicar un comentario

<< Home