domingo, junio 17, 2007

De Baron alcalde a l'alcalde Baron

Finalment, ahir van prendre possesió els 27 regidors i regidores que formaran el ple del consistori mataroní durant els pròxims 4 anys. En un acte solemne (i calurós) vam viure el primer ple del nou mandat. El ple en que Joan Antoni Baron va ser investit alcalde de la ciutat, de tots els mataronins i mataronines.
Vaig viure amb interés les intervencions dels portaveus abans de l'elecció de l'alcalde. Em va semblar molt encertada la del portaveu socialista, en Ramon Bassas, que podreu trobar al seu blog. La d'en Joan Mora, en canvi, vaig trobar-la pesada i allunyada d'idees clares que fossin interesants i en algun cas, fins i tot una mica fora de lloc, com les seves comparacions entre la comarca del Maresme i l'estat de California (que a alguns ens van sorprendre). Crec que en Mora tindrà dificultats per articular un discurs clar que li sigui propi.
En Mojedano va fer una intervenció clara d'oposició, coherent amb allò que ha vingut defensant en els últims temps i al llarg de l'anterior mandat. Amb idees clares amb les que en bona part no estic d'acord, però que almenys signifiquen alguna cosa més que les divagacions del discurs d'en Mora. També va fer un oferiment en forma de pacte per incorporar durant el mandat a l'acció del govern certes propostes dels programes electorals dels partits de l'oposició.
El discurs d'en Toni Guirao intentava marcar perfil propi, potser en clau del que es buscarà des d'Iniciativa durant aquest mandat, per tal de ser més visibles com a partit dins del govern de la ciutat.
Arribats a aquest punt, la calor que es respirava al saló de plens em va vèncer i vaig fer un parèntesi per agafar aire, que em va impedir seguir els discursos d'en Francesc Teixidó i d'en Safont-Tria. D'un em van dir que havia articulat un molt bon discurs i de l'altre, que no va sorprendre a ningú amb les seves paraules.
Per part meva només puc felicitar als regidors i regidores, demanant que treballin de valent per la seva ciutat i per les persones que la formen. Que tinguin visió de ciutat i de proximitat. I que contribueixin a fer una ciutat millor, amb més oportunitats, amb menys desigualtats, amb millor qualitat de vida per a tots, però sobretot per als que més necessitats tenen.
Amb il·lusió pel mandat que comença, un espera que tot això sigui possible. Han sigut moltes hores de treball molt poc visible en massa ocasions per aquest ideal. Perque els projectes mai es construeixen sols i cal sumar-hi esforços. Ara es presenta una època més tranquila que els últims mesos, podrem respirar una mica però igualment, caldrà continuar treballant. No és casualitat que l'alcalde Baron sempre recordi allò de que per fer realitat els objectius ens hem de posar "a treballar, a treballar i a treballar". I per això estem.