miércoles, septiembre 28, 2005

A voltes amb l'Estatut

Avui hem tingut la primera jornada del debat sobre l'Estatut. Una primera jornada que ha servit per anar llimant aspectes. S'ha votat a favor de que Catalunya sigui reconeguda com una nació, s'ha decidit que la educació pública a Catalunya ha de ser laïca i suposo que s'haurà començat a encaminar la questió del finançament. Ha sigut ben curiós veure les imatges que mostraven a tots els líders polítics aprofitant qualsevol moment per treure endavant les negociacions. Em quedo amb la imatge d'en Miquel Iceta assegut a l'escó d'en Mas parlant amb en Felip Puig. Això em convenç encara més de que tindrem Estatut.

I és que mentre s'acosta l'hora de la votació, l'Estatut aixeca pols a la política nacional. Terribles em semblen les declaracions del Zaplana on vincula el propi Estatut amb els atentats d'ETA a Àvila i a Saragossa. Felip Puig ha dit que aquestes declaracions li semblen que són "pornografia política de la dura". A mi més aviat, em fan venir al cap altres tipus de cine. A mi em semblen de cinema fantàstic, per exemple de Senyor dels Anells, on Zaplana podria ser Sauron, el senyor obscur que quan parla ennegreix el cel i fa plorar als nens desconsoladament. Des d'aquí li diria al Sr. Zaplana que deixés les fantasies per quan abandoni la política en actiu. Potser podria dirigir algunes pel·lícules i guanyar algun premi al festival de Sitges. Imaginació no li falta.

Canviant de tema, demà és 29 de setembre, Sant Gabriel, patró de les telecomunicacions i com cada any (ja anem per la cuarta edició) el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Catalunya (COETTC) celebra la Diada de les Telecomunicacions, on es parlarà molt del futur del sector i de ben segur podrem sentir alguna cosa interessant. Fins i tot en una de les ponencies que hi tindran lloc, es parlarà sobre els aspectes que contemplarà el futur Estatut (que aquests dies apareix per tot arreu ) en matèria de telecomunicacions i societat de la informació. En una altra de les xerrades es parlarà de ciutats digitals, on Mataró i el seu projecte Tecnocampus tindran un lloc destacat. Jo només hi podré assitir durant el matí, ja us explicaré.