viernes, octubre 27, 2006

La recta final de la campanya

S'apropa el final de la campanya i ja sense enquestes a la mà, creix la sensació de que a cada hora que passa, el desenllaç es va apretant cada vegada més.
L'enquesta del CIS, feta abans de la campanya i el Pulsómetro (que en les darreres eleccions autonòmiques va ser el que més es va acostar al resultat real) de la Cadena SER d'aquesta setmana constaten bé les tendències que s'han anat dibuixant durant aquests dies.
Als inicis de la campanya, CiU i Mas guanyaven clarament, amb un avantatge important segons totes les enquestes. Després, els efectes del ja famós DVD, de la visita a cal notari, del debat dels candidats i de la pròpia campanya del PSC, han anat marcant una acceleració d'en José Montilla, que porta molts dies com un corredor de fons, retallant distàncies. Un corredor de fons "que pot acabar superant a Mas per l'esquerra".
Ningú sap quins seran els resultats a les urnes, ni que passarà els dies després de les eleccions. Però una cosa és ben clara, tant en Mas com en Montilla arribaran a l'1 de Novembre amb opcions de guanyar i de buscar pactes post-electorals que els donin la presidència de la Generalitat. És la clara disputa entre dreta i esquerra, justament allò que representen cadascú dels dos candidats. Ara més que mai, Catalunya necessita un govern d'esquerres. I això passa únicament per un govern presidit per José Montilla.
Queden pocs dies de campanya, però encara som a temps d'apretar encara més les coses i buscar una victòria que faciliti un govern de progrés pels catalans i catalanes.
Cal treballar fins a l'últim a moment, alguns segur que estem cansats i la campanya no està siguent fàcil per a ningú (I si no, mireu l'activitat d'aquest blog durant els últims 15 dies). Però estic convençut de que amb el nostre treball i el nostre vot, podem fer grans coses.
Ànims, ja falta molt poc!

2 Comments:

Anonymous Genís said...

Corren rumors que Zapatero ha trucat Montilla per dir-li que, de moment, no pot pactar cap tripartit fins que el PSOE hagi tornat a guanyar les eleccions generals. Creus que podria ser aquest el motiu pel qual Montilla s’està centrant en l’OPA contra els posibles votants d’ICV-EUiA? Per què Montilla no es compromet solemnement a no pactar amb la dreta? Quin és l'argument per demanar el "vot útil" si ICV-EUiA ja ha dit que vol reeditar el tripartit?

9:54 a. m., octubre 28, 2006  
Anonymous Un Ciudadano Cualquiera said...

Propuestas de Ciutadans de Catalunya:

1- Si quieres que los niños y jóvenes reciban una educación bilingüe y de calidad, y que el castellano esté al mismo nivel del catalán, para que así nuestros hijos puedan tener un mejor futuro.

2- Si quieres una Cataluña moderna, dinámica, plural, cosmopolita, abierta a España y a Europa: Una Cataluña integrada en España y que vuelva a ser su motor económico.

3- Si quieres una Cataluña en la que no se cuestione a ningún ciudadano por sentirse más (o menos) catalán, o más (o menos) español, y en las que esos sentimientos no formen parte del discurso político.

4- Si quieres una Cataluña en la que se hable el catalán y el castellano indistintamente, tanto en la calle como las Administraciones o en el Parlament, y en la que no haya que disculparse por hablar uno de los dos idiomas.

5- Si quieres que los 30.000 millones de euros de presupuesto anual de la Generalitat se dediquen a programas sociales, vivienda digna, empleo, formación, y no a "construir una nación" que divide a los catalanes entre sí, y a los ciudadanos de Cataluña con el resto de España.

VOTA A CIUTADANS. EL MAYOR MOVIMIENTO CIUDADANO DE NUESTRA DEMOCRACIA.

Conoce a Albert Rivera, y las ideas de Ciutadans, en la entrevista de Eva Hache,
en la de CNN,
en el programa Ruedo Ibérico de Antena 3,
o en Intereconomía,
y mira el Spot de Ciutadans en Youtube.

Vota a Ciutadans de Catalunya, es la única manera de hacer frente al nacionalismo excluyente.

10:36 p. m., octubre 29, 2006  

Publicar un comentario

<< Home