miércoles, agosto 18, 2010

Una visió del Maresme


Tarda tranquila d'estiu, el sol escalfa i poca gent trepitja el carrer. Al Maresme, per a alguns és l'hora d'anar a la platja, de trepitjar sorra i deixar morir el temps fins que la calor doni una treva per poder passejar amb més calma. Molta gent fa vacances, i això es nota en que molts maresmencs són fora i molts visitants venen a fer turisme a la comarca. Als pobles de l'Alt Maresme el fenòmen turístic es fa notar especialment, i durant la temporada estival aquells pobles més o menys tranquils durant l'hivern, com Pineda, Malgrat o Santa Susanna, bullen d'activitat i es transformen en petites ciutats plenes de gent i ambient festiu i agradable. En aquest context, alguns treballem i aguantem com podem esperant que ens arribi l'oportunitat de fer vacances per poder descansar.

De sobte, la porta de la feina s'obre i un parell de figures entren conversant tranquilament. Un d'ells és en
Saül Gordillo, director de l'Agència Catalana de Notícies, periodista, cronista polític i maresmenc (i en el seu cas, també calellenc). El saludo, em fixo que porta la càmera de fotos a sobre i li faig notar que em va agradar molt la galeria fotogràfica sobre Sant Pol que fa pocs dies havia penjat al seu bloc. La càmera d'en Saül ha captat moltes imatges interessants del Maresme i sobre el Maresme, i des de fa algun temps, el propi Saül s'està dedicant a penjar a internet algunes fotografies del seu arxiu personal, digitalitzant negatius en algun cas. El resultat, com si d'una exposició fotogràfica es tractés, dona una visió interessant i personal sobre diversos aspectes de la comarca, tant actuals com del passat, i pels qui som apassionats del Maresme també suposa una forma més de donar a conèixer la nostra comarca a amics, coneguts i saludats.

Algunes d'aquestes galeries són, a part de la ja esmentada sobre Sant Pol de Mar, les següents: Raimon Obiols de campanya el 1992, L'hora dels polítics, Rabadán provoca psicosi als trens, Incendi a Calella el 1994, Homenatge a Riera Llorca el 1991, Nit Boja de Les Santes, Coromines.