sábado, julio 23, 2011

Utoya

Ahir, Noruega es va veure sacsejada per un doble atemptat que va causar la mort de 91 persones, al centre d'Oslo i a l'illa d'Utoya, on s'estava celebrant un campament d'estiu de les AUF (Joventuts Laboristes de Noruega). Concretament a Utoya, un boig criminal ultradretà, impulsat per l'odi va disparar indiscriminadament contra els joves laboristes sembrant la mort i la tragèdia.

El cap de setmana passat, precissament la Joventut Socialista de Catalunya va celebrar la seva escola d'estiu, un espai de trobada similar al que fins ahir celebraven els companys de les AUF. A espais com aquest, la gent assisteix amb la millor de les intencions, plens de ganes de crèixer a nivell personal a través del debat, de la discussió i l'intercanvi d'idees, del coneixement mutu entre companys. Són espais on les ganes de transformar i trobar camins que ajudin a construïr un món millor gairebé es poden arribar a respirar i on valors com l'igualtat, la llibertat i la fraternitat omplen l'ambient i l'esperit dels participants.

He assistit moltes vegades a esdeveniments i trobades com aquesta i els hi puc assegurar que en llocs així es posen les bases amb les que s'arriben a forjar els somnis de canvi per assolir un món més just. Per això, crec que les bales que ahir es van disparar no anaven només dirigides a un grup de joves laboristes. L'intenció de l'autor de la tragèdia no era únicament matar a joves innocents, sinó també matar les idees i assassinar el diàleg i l'ideologia d'esquerres. Perqué l'extrema dreta sap que per a ells, les nostres idees són perilloses i aquest és un combat en el que a la llarga, mai ens deixarem guanyar.

Penso en les víctimes i en els seus familiars. Els nostres cors avui estan al seu costat. Les nostres idees, els nostres valors i la nostra solidaritat també. Descansin en pau.

Imatge de publico.es