miércoles, mayo 25, 2011

Compromís

Hem passat les eleccions municipals. Encara tinc ressaca electoral. I l'escenari que han dibuixat les eleccions és preocupant, no ens enganyem. Calen reflexions profundes arreu per entendre el què ha passat i, en molts casos, les reflexions hauran d'anar acompanyades de canvis també profunds (renovació, en diria jo). Els socialistes de Mataró estem tristos, no cal dir-ho.

No seré jo qui ara i aquí exposi les reflexions que se'm passen pel cap. Ja ho faré allà on, d'entrada, em toca fer-ho, cada cosa al seu lloc i al seu moment. Però sí que hi ha una cosa que m'agradaria fer. M'agradaria felicitar a tots els guanyadors d'aquestes eleccions municipals i, molt especialment, als socialistes que han aconseguit bons resultats, perquè ens han donat un exemple a la resta i ens han demostrat que malgrat la crisi, l'atur, l'irrupció de la ultradreta... era possible guanyar aquestes eleccions i guanyar-les bé.

Felicitats als de Granollers, als de Lleida, als de Sant Feliu de Codines, als de Sabadell, als de Terrassa, als de Pineda de Mar, als de Cornellà de Llobregat... i a tants altres. Avui sou un exemple i us mereixeu el nostre profund respecte. En cadascun dels llocs amb circumstàncies pròpies i amb realitats ben diferents, però amb alguns elements en comú (que jo sàpiga veure): amb equip al darrere, amb un partit ben viu i dinàmic, amb una bona capacitat de relació amb la societat civil, amb un tracte de respecte i amable amb els ciutadans, escoltant-los, i també cap als propis companys i companyes. Elements que els socialistes mai hauríem de perdre de vista. I segurament en alguns pobles i ciutats sí que els hem perdut i ara ens toca refer-nos, recuperar el veritable "Compromís amb Mataró" i canviar tot el que faci falta per tornar a ser alternativa.

Imatge de capgros.com