lunes, marzo 26, 2012

El 14è Congrés de la JSC

Cada Congrés és únic, especial, diferent. Aquest cap de setmana hem celebrat el 14è Congrés Nacional de la Joventut Socialista de Catalunya, a la meva ciutat, a Mataró. Encara em costa trobar les paraules adequades per poder descriure totes les sensacions que he sentit i compartit durant els tres dies del Congrés.

He sentit una enorme emoció en molts moments. Hem aconseguit que la JSC es respecti a si mateixa, a la seva pròpia història, al que defensem i a les persones que en formen i que han format part de l'organització. L'emoció de sentir el clima de força, de l'enorme capital intelectual i humà que impregna cada idea, cada repte i cada projecte. L'emoció de retrobar-nos amb la nostra identitat col·lectiva.


He sentit la passió durant els debats de tot el cap de setmana. Llargues hores de debat que han fet que tots respiréssim política amb majúscules. La passió per l'argumentació, per l'aprofundiment temàtic, per ser capaços de trobar camins que condueixin a les respostes que la societat i la joventut necessiten.


He sentit l'enorme orgull de fomar part d'aquesta organització, que m'ha permès conèixer, entendre i sentir-me molt més partícep del món que ens envolta, de la pròpia societat, del somni que lluitem per construir cada dia. L'orgull de ser socialista, per convicció i per emoció.


He sentit l'agraïment. Em sento agrait a molta gent, a la meva federació per tota la feina que han fet i que continuen fent. També a tots aquells que han compartit alguna vegada amb mi una conversa sincera i profunda, que em coneixen més avui que fa un cert temps, que continuarem fent camí plegats, que sabrem mirar endavant. Però també em sento agrait a tots els companys i companyes d'arreu de Catalunya, a tots els militants als que d'una manera o una altra, he tingut l'oportunitat de conèixer al llarg d'aquests anys. Són gent valuosa i capaç. Són, si em permeten que ho digui, la meva gent. La gent que lluita, que somia, que pensa, que treballa, que construeix, que s'apassiona... i que ho fa tot intensament: la gent de la JSC.


Poques vegades un acte polític m'ha emocionat tant com l'acte de cloenda d'aquest 14è Congrés. Serà difícil tornar a repetir sensacions similars i ara, obrim un nou camí cap a una etapa que serà apassionant. Felicitats a tota la JSC i, d'una forma especial, felicitats al Primer Secretari i a tota la nova Comissió Executiva Nacional, de la que tinc la sort i l'honor de formar-ne part. Tenim reptes enormes per afrontar i el futur ja ens està esperant.

Un futur que des de ja afrontarem amb energies renovades.


Salut, Socialisme i República.