lunes, marzo 05, 2012

Una nova etapa al PSC de Mataró

Dissabte passat els socialistes de Mataró vam celebrar el nostre IV Congrés, a la Nau Cabot i Barba. Era un congrés important, donat que per primer cop el PSC es troba a l'oposició a la nostra ciutat i calia afrontar aquesta situació amb autocrítica i sinceritat, alhora que buscant les respostes i les propostes que el partit necessita per poder tornar a "connectar" amb molts ciutadans i ciutadanes que en aquest moment no confien en nosaltres i ser capaços de guanyar la confiança que ens permeti seguir millorant Mataró i reformant la societat.

Penso, a més, que entre els nostres adversaris polítics hi havien moltes ganes de que els socialistes no fóssim capaços de fer un bon Congrés. El PSC, malgrat la pèrdua de confiança, continua sent el partit amb la idea més clara del que vol per Mataró, pensant en el conjunt de la ciutat i els seus ciutadans. Continua sent el partit que millor coneix els problemes d'avui i que planteja solucions volent garantir la cohesió social, la convivència i un nou impuls econòmic que ens ajudi a lluitar contra la crisi i contra l'atur que afecta a tantes famílies. Continua sent el partit divers capaç d'establir un diàleg sincer amb les entitats, les associacions, els diversos col·lectius i, en definitiva, amb les persones. Continua sent un partit clau per garantir la governabilitat i per tant, per garantir el futur de la ciutat. Tot això els nostres adversaris ho tenien clar. I nosaltres també.


El Congrés va escollir un nou equip, que combina renovació amb experiència, per tirar endavant el partit, impulsar-lo, i per fer que assoleixi els reptes i objectius que ens esperen durant els propers anys, que no són pocs. No serà gens fàcil, ho sabem. Però els socialistes estem acostumats a fer camí sota el valor de l'esforç i del treball i serà així com encararem aquesta nova etapa.


No ho podrem fer sols, hem d'anar a buscar més gent: alguns que han marxat i d'altres nous que vindran.


No ho podrem fer sense la gent del món de la cultura, de l'esport, de l'educació, de la sanitat... del carrer, sense aquells que lluiten contra el que consideren que és injust.


No ho podrem fer amb "valors tous" en temps molt durs, en moments molt difícils.


No ho podrem fer sense sinceritat, sense obrir més el partit a la societat, per exemple, a través d'un sistema d'elecció del nostre futur cap de llista en que també poguem implicar a la ciutadania progressista de Mataró.


No ho podrem fer sense ser responsables, perquè és el que s'espera de nosaltres.


No ho podrem fer sense il·lusió. Il·lusió per reconstruir una majoria recuperant la nostra identitat com a socialistes, catalanistes i federalistes.


Vam fer un bon Congrés, responsable, des de l'esquerra, amb seny, rigor i amb gran unitat. Amb crítiques, que són necessàries per poder avançar, però també amb propostes, que ho són per poder saber a on volem anar. I amb aquest llegat i tal com va dir el company Joan Antoni Baron "amb responsabilitat, amb coratge i amb generositat", ens toca mirar endavant, que se'ns ha girat molta feina. Ànims i gràcies a tots els militants i simpatitzants, a tot el nou equip (del que tinc l'honor de formar-ne part) i a tots els ciutadans i ciutadanes de Mataró.


I acabo, parafrasejant també al nou Primer Secretari, en Xesco Gomar, que ens recorda que estem aquí "per ajudar a la ciutat, per posar-nos al servei dels mataronins i mataronines", que certament, no és poca cosa. Endavant!