lunes, abril 10, 2006

Passejant

Practicant el saludable esport d'anar saltant per la blogosfera, cosa que haig de reconèixer que faig molt i molt sovint, un es troba amb alguns escrits, posts i articles interessants. Avui em dedicaré a fer recomanacions, com si això fos la carta d'un restaurant.
D'entrada, crec que és indispensable fer un cop d'ull a les estadístiques que en Donaire ens serveix. Un complet estudi sobre la blogosfera socialista a Catalunya dividit en dues parts. Una primera que fa una foto del panorama, detallant la situació dels blogs i el perfil dels blogaires i amb uns quants números interessants. I una segona on directament es presenten 5 rànquings o "top tens" en funció de diversos paràmetres. Per cert, no deixa de sorprendre'm el fet d'aparèixer en aquestes classificacions. I el que ja no em sorprén és que s'evidencia amb unes quantes dades la febre blogaire al Maresme en general i a Mataró en particular.
Per continuar amb el passeig hi han dues parades que són obligades, de fet jo hi passo cada dia. Em refereixo a dos dels bloggers més actius de la blogosfera, en Joan Antoni Baron i en Ramon Bassas. Cada dia publiquen, i això et fa arribar fins al punt de que el dia que per qualsevol raó no facin un nou post, d'entrada em preocuparé.
En un estil diferent, també és molt recomanable fer una visita a la Carme Cuadras, que després de uns quants dies de calma, ha tornat a regalar-nos un post científic i divulgatiu, sobre el sentit de l'oïda i amb una brevíssima menció sobre ones (tema que m'apassiona). Espero que les ganes d'escriure li continuin durant aquesta setmana santa i poguem aprendre alguna cosa nova, sobre ciència o sobre el que sigui.
I per tancar amb política aquest recorregut virtual, us recomano aquest post d'en Saül Gordillo, que ens explica com alguns van sortint de l'armari. Ja tocava.
Imatge, "Gente Paseando" de Susan Weingast, http://www.artexpresion.com