martes, junio 27, 2006

El Candidat

Montilla serà probablement (encara ho han d'aprovar els consellers i conselleres nacionals) el candidat del PSC a presidir la Generalitat i això em sembla una bona notícia. I que quedi clar que si Pasqual Maragall hagués decidit continuar no em semblaria una mala notícia. Però un cop el President ha decidit que no es presentarà a la reelecció, calia fer un relleu sense espectacles polítics ni cap tragédia, com hauria agradat a alguns. I penso que en aquest sentit s'ha fet bé.
El primer secretari del PSC ofereix un perfil tranquil, poc mediatitzat potser, però que es caracteritza sobretot per donar molt de sí quan es tracta de fer feina i treballar pels ciutadans. La seva trajectória ho demostra sobradament i a més, queda clar que és tracta d'un polític de gestió, de tirar endavant projectes, de perseverar en les polítiques que considera necessàries per al benestar de la gent. I per tant, és la persona ideal per dirigir l'executiu que haurà d'assumir els reptes derivats del desplegament del nou Estatut i també per a consolidar la línia marcada pel govern de la Generalitat en els últims anys, resseguint el camí de les polítiques socials. Això preocupa a la dreta (i a mi m'agrada que sigui així), que fa temps que es dedica a centrar part dels seus atacs en José Montilla.
S'ha parlat molt de que Montilla ha fet el llit a Maragall per posar-si ell, si bé la realitat és que el President va prendre la seva decissió de manera personal i crec que sigués quina sigués la decissió d'en Maragall, hauria comptat amb el suport d'en Montilla. En Montilla ha fet molt pel govern de la Generalitat, doncs va ser el pare del Pacte del Tinell i per tant, en Maragall mai hauria sigut President sense en Montilla. Ara es canvien els papers i serà el nét del poeta el que ajudarà a l'actual ministre a aconseguir que un socialista segueixi presidint la Generalitat.
No tinc cap dubte de que José Montilla pot ser un magnífic President, però primer vindrà una campanya electoral complicada i que començarà més aviat del que ens pensem. Cal un salt endavant per aconseguir una Catalunya de progrés i la feina serà dura, però des del convenciment de que el projecte dels socialistes és el que millor respon a la realitat i a les necessitats que precissa la nostra societat, segur que ens ensortirem.

2 Comments:

Anonymous Anónimo said...

me alegra tu entusiasmo, pero ¿has pensado que tú no le has elegido? No sería más normal elegir primero al Consell Nacional adecuado a la circunstancia actual y que éste eligiera candidato/a? En cuanto a la gestión, dime tres buenas cosas que haya hecho el Ministro Montilla, desde una òptica de izquierdas, por favor.

1:03 a. m., junio 28, 2006  
Blogger Joana said...

Estic d'acord amb una part del què diu l'anònim, jo també crec que és votarà entre quatre.
Javi, en cap moment he posat en dubte la qualitat de Montilla com a polític, he posat en dubte i ho seguiré fent, les maneres, massa records de Borrell... és clar que no se si ho recordes tu.
Un petonet.

9:24 a. m., junio 28, 2006  

Publicar un comentario

<< Home