sábado, septiembre 09, 2006

Ones Hertzianes Mataronines

Aquesta tarda s'inauguren els estudis de Mataró Ràdio, que neix amb la voluntat i objectiu de ser l'emissora de la meva ciutat, a través d'una programació que buscarà la proximitat i la diversitat, a més d'obrir-se a la participació de la ciutadania.
Des de fa anys, aquesta ha sigut una vella reivindicació de molts ciutadans de Mataró. Una reivindicació que ara, finalment veurà la llum. Aquest és un projecte que ha aixecat certa controvèrsia entre alguns i que d'entrada, no acaba de convèncer a tothom en el seu plantejament incial. Caldrà anar veient (o millor dit, escoltant) com es desenvolupa la trajectòria de l'emissora, en qualsevol cas, jo crec que el més important era tirar endavant el projecte i fer-lo realitat.
Penso que el model participatiu que s'ha adoptat, basat en oferir la possibilitat a entitats i ciutadans per a col·laborar de la programació de l'emissora, és com a mínim atractiu. I estic segur que d'aquesta participació en sorgiran programes molt interessants, amb un ventall d'estils molt ampli i divers, que sigui un fidel reflex de la realitat de Mataró. Segur que alguns programes i algunes propostes no funcionaran, però segur que molts d'altres sí que ho faran. Precissament en això resideix part de la gràcia de qualsevol mitjà de comunicació.
En definitiva, seguirem la nova emissora amb atenció. La ràdio jugarà un paper important de "connexió de la ciutat", doncs serà un mitjà de proximitat amb informacions de primera mà. Tot plegat, a partir de dilluns 11 de setembre al 89.3 de la freqüència modulada.