viernes, septiembre 07, 2007

L'alcalde d'Alfarràs

Fa un any, durant un dels meus recorreguts per Catalunya, vaig anar a parar a Alfarràs, on vaig conèixer al Kleber Esteve. En aquest poble de la comarca del Segrià que jo no havia trepitjat mai fins aleshores, el Kleber era el candidat del PSC a l'alcaldia. Persona oberta i senzilla, era un dels companys que formen part de la federació de les Comarques de Lleida de la JSC, jove ben coneixedor de la realitat del seu poble, implicat en la vida del municipi i del seu territori.
Ahir, gairebé un any després, se li va retre un petit homenatge a Alguaire amb motiu de la seva despedida de la Primera Secretaria de l'agrupació de Segrià Nord de la JSC. Una persona ben especial parla del canvi a l'executiva d'aquesta agrupació jove i socialista. Un canvi que porta impícita l'il·lusió i les ganes de treballar pels joves d'aquell territori. Felicitats a la nova executiva.
Al mes de Maig, el Kleber també va protagonitzar un canvi al seu poble, que el va portar a ser, amb poc més de 30 anys, el nou alcalde d'Alfarràs. Un canvi que de ben segur s'ha assolit a costa de moltes hores de dedicació al servei de les persones, de parlar amb tothom, de explicar les seves idees, els projectes pel poble... i que va donar els seus fruits en la confiança que els ciutadans d'Alfarràs van depositar en ell.
Hi ha coses, però, que no canvien. I em refereixo a la seva manera de ser i de fer, que es manté inalterable. Mentre algunes persones quan accedeixen a un càrrec públic canvien el seu tarannà, el Kleber continua igual. I és que segurament deu costar trobar alcaldes com ell, que amb motiu de la festa major del seu poble es dedica a muntar l'escenari, com ha fet desde sempre. O que si hi ha uns arbres a punt de caure per culpa d'una tempesta i que poden fer mal a algú, decideix tallar-los ell mateix ja que a l'empresa a la que va trucar per solucionar el problema estaven de vacances.
Des d'aquest humil espai, llunyà a les terres del seu poble, aprofito per felicitar-lo i per desitjar-li sort i feina per tirar endavant bons projectes per Alfarràs. Ànims.

4 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Pobre noi! Ja n'aprendrà! Quan no podrà quedar bé amb tothom, ningú no es recordarà de si talava ell mateix els arbres i li exigiran resultats, com a les empreses. De tota manera, el fet és lloable.

4:11 p. m., septiembre 07, 2007  
Blogger alberttorracabello said...

*

Qui coneix al Kleber de debò.. ja sap que és de bona pasta; algú que sempre està disposat a donar un cop de mà!

De la mateixa manera, i amb els fets, la pràctica,... l'alcalde d'Alfarràs se sap guanyar l'estimació de qui el rodeja. Perquè una de les coses que he après d'ell és la transparència i el companyerisme.

Podem ésser (o no) grans ments pensants, persones capacitadíssimes,... però en el fons cal amotllar-se a l'estil del Kleber; insistent, lògic, proper, il·lusionat, pràctic,...; per "arribar" a la gent, per destapar les inquietuds del "poble".

*

1:59 p. m., septiembre 10, 2007  
Blogger JORdina said...

Javi,

Gràcies per baixar a Alfarràs, per donar el més que merescut homenatge al nostre gran Kleber i l'empempta al nou equip, que amb la il·lusió i el saber fer del Kleber continuen el traçat cap a la implantació total del projecte socialista a les comarques de Lleida.

Una abraçada ben forta, (maresmenc ja no de lleida sinó d'alguaire!)

Jordina

4:28 p. m., septiembre 10, 2007  
Anonymous Anónimo said...

Sóc una noia d'Alfarràs d'una edat similar a la del Kleber (30 anys) i us puc dir que la il·lusió que em depositat en ell ha estat de tot cor.

Confio en ell, en el seu projecte i en el seu equip.

Sè que no em deceberà ja que no ho ha fet mai. El recordo amb molt de "carinyo" i sé que farà grans coses pel poble d'Alfarràs pq les ganes que hi pose són en ocasions fins i tot excesives.

Intentaré ajuda'l en tot el que pugui i m'agradaria que sapigues que som molts els que li hem d'agrair que per fi tinguem algú al capdavant de la casa de la vida, que ens representa i que sent el poble com nosaltres.

Una abraçada ben forta i gràcies per fer-li aquest petit homenatge a una persona tan gran de cor.

11:37 a. m., octubre 16, 2007  

Publicar un comentario

<< Home