lunes, noviembre 10, 2008

Miriam Makeba

Fa unes hores ha mort Miriam Makeba. La poderosa veu de la cantant sud-africana ens ha deixat per sempre. La Miriam ha mort d'un infart poc després d'actuar en un concert contra el racisme al sud d'Itàlia. Lluitadora fins al final, activista per la defensa dels drets humans i els drets civils, exiliada durant molts anys, víctima del apartheid... la vida de la Miriam és el retrat de la història d'aquells que van patir i van lluitar contra el racisme, del compromís contra les injustícies i de l'activisme compromés amb les causes justes.
Em va marcar profundament la primera i única vegada que la vaig veure, a finals de l'any passat a Mataró, quan l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya li va fer entrega del Premi per la Pau 2007, al teatre Monumental de la nostra ciutat. Quan l'acte ja estava a les acaballes i la cantant havia recollit el seu merescut guardó, sense que ningú li demanés ens va regalar una interpretació a capella. La gent va romandre en silenci davant d'aquella mostra de força i alguns no van poder reprimir una llàgrima a l'arribar al darrer acord. Ens va deixar emocionats i la seva veu ens va traslladar a les llarges i negres nits d'exili i tristesa que va haver de suportar durant els més de 30 anys que va passar sense poder tornar al seu país. No l'oblidarem. Descansi en pau.

2 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Hola,

No puedo ir al concierto del 3 de diciembre en el Palau de la Música en Barcelona y me preguntaba si alguien quiere comprar la entrada. El precio es el mismo que yo pagué en el telentrada: 24€.
La ubicación es buenísima. Primer piso primera fila centrada.

Dejo e-mail:
carla_garciagarcia1@yahoo.es

Al menos que alguien la disfrute.

Carla

2:35 p. m., noviembre 11, 2008  
Anonymous Anónimo said...

Una veu prodigiosa, una gan persona. En el discurs que recordes, ara fa un any, algú va vessar unes llàgrimes quan a ella també li costava controlar-les. Les emocions, quina tonteria més necessària.

Bon post Javier.

vladimir

3:42 p. m., noviembre 12, 2008  

Publicar un comentario

<< Home