martes, mayo 19, 2009

El congrés de l'esforç

El dissabte passat vam viure la culminació de tot un seguit d'esforços que m'havien portat de cap durant molt de temps. La Joventut Socialista del Maresme va celebrar el seu IV Congrés, al que vaig arribar com a Secretari d'Organització i en vaig sortir com a nou Primer Secretari, al capdavant d'un nou equip i amb un projecte que encara una nova etapa, amb il·lusions i forces renovades per tirar-lo endavant.

Com a responsable de l'organització del congrés, vaig passar molts dies submergit en l'immensitat dels detalls, preocupat perque tot funcionés a la perfecció. Una perfecció a la que de ben segur ens vam apropar en molts sentits, gràcies a la bona feina, predisposició i col·laboració dels militants de la JSC Maresme. A tots els que van fer-ho possible, moltíssimes gràcies.


Fa alguns mesos, quan vam celebrar un congrés extraordinari per poder donar una resposta ràpida i digna a la realitat complicada que vivia la nostra organització, vam conformar un equip que de la nit al dia havia de treballar molt i havia de treballar bé. Calia estabilitzar la federació, normalitzar-la, dotar-la d'activitat, donar cabuda a noves persones i formar (sobretot formar) a molts militants que estaven donant els seus primers pasos a la JSC. Crec que de tota la feina que se'ns tirava a sobre, vam poder assolir la major part i en molts aspectes vam arribar a superar les nostres pròpies expectatives. La prova la tenim donant un cop d'ull a l'organització i a l'equip que tenim avui. La federació ha començat a donar un salt important i això ha sigut gràcies a molta gent, per sobretot ha sigut gràcies a tot un seguit de persones que en el seu moment es van atrevir a donar aquell pas tan necessari i tan important. A ells i elles també els hi dono les gràcies, de tot cor, pel seu esforç i la seva valentia.


Ara, la JSC Maresme té reptes a sobre la taula, principalment el repte d'aconseguir ser més útils als joves de la nostra comarca. Un repte que hem de dir que no és precisament nou, però que ara hem d'afrontar d'una forma diferent i amb el convenciment de que és fonamental l'aportació de les nostres idees a les solucions que caldrà trobar per cadascuna de les problemàtiques que els joves estem vivint, amb una especial atenció a l'atur juvenil (que ja és de més del 30 %) i a l'accés a un habitatge digne a un preu raonable (perquè malgrat la crisi, els joves continuen necessitant emancipar-se).


Els problemes dels joves han de ser la nostra lluita, el veritable cavall de batalla de la JSC Maresme. Precisament per això som joves i som socialistes i per tant hem d'exercir com a tal, estant al costat dels que més ens necessiten en aquests moments tant difícils, amb el valor de l'esforç.

Perquè nosaltres som el poder dels que no tenen poder i hem de contribuir a construir una societat més justa i més igualitària. Una societat, en definitiva, amb més oportunitats per a la gent jove.

3 Comments:

Blogger LaURi said...

Bon dia Javivi!!!


Muchisimas felicidades!!! Estoy 100% segura de que lo harás muy bien en este nuevo proyecto!

un beso mu, mu, mu grandeeee

9:22 a. m., mayo 19, 2009  
Blogger Ramon Bassas said...

Felicitats!!

11:51 a. m., mayo 19, 2009  
Blogger Yuri Zhivago said...

Enhorabuena, company, bienvenido al club. Seguro que superas a muchos de tus antecesores en el cargo, a mi por supuesto!

11:37 p. m., mayo 21, 2009  

Publicar un comentario

<< Home