domingo, marzo 29, 2009

El 13è Congrés de la JSC

Acabo d'arribar de Viladecans, després de passar tot el cap de setmana al 13è Congrés de la Joventut Socialista de Catalunya. Com tots els congressos, aquest ha tingut moments intensos, estones de debat, de somriure i d'indignació, amb els sentiments a flor de pell, i és que cada congrés és únic i diferent.

Em va tocar passar bona part de les hores del congrés assegut a la taula del mateix, com a secretari d'actes, i des d'allà dalt de l'escenari, la visió del plenari oferia un aspecte magnífic, ple de matissos, amb força, cohessió i a la vegada ben divers, amb joves de tots els racons de Catalunya. L'organització en tot moment ha estat magnífica, i aquest potser és un dels darrers mèrits que cal reconèixer a la Comissió Executiva sortint, que majoritàriament ha fet la seva feina com i quan tocava fer-la, amb punts de trobada en l'acord i en la discrepància i que també ha sabut afrontar els moments difícils.

Els debats han estat intensos, en alguns moments fins i tot durs, i l'implicació i l'esforç dels delegats ens ha contagiat de ganes i ens omple d'orgull. Hem guanyat i perdut votacions importants, hem arribat a acords i sobretot hem sabut gaudir intensament de cada moment del congrés.

Aquest també ha estat un congrés emotiu, perquè ha suposat el comiat de molts companys de viatge. Tots, sense excepcions, és mereixen el més gran dels respectes per les hores de dedicació a la JSC, per tot el què ens han ensenyat i pels moments compartits, tant si han sigut bons moments o no. A tots ells i elles, gràcies.

Finalment, vull felicitar a la nova Comissió Executiva, i especialment, al nou Primer Secretari, en Javi López. I ho vull fer perquè han sigut capaços de guanyar la confiança de l'organització. Estic segur de que donaran el millor de sí mateixos i que sabran millorar la JSC amb la col·laboració, l'implicació, les ganes i l'esforç que entre tots els militants hi posarem, també des de la meva federació, la del Maresme. No en tingueu cap mena de dubte.

Salut, Socialisme i República.