jueves, febrero 24, 2011

Joves socialistes de Canet i la Vallalta

Fa deu dies presentàvem públicament una nova agrupació de la Joventut Socialista de Catalunya al Maresme. En aquest cas es tracta de l'agrupació que comprèn els municipis de Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Pol de Mar. Pobles tots ells amb realitats diferents però que comparteixen un espai proper i comú al bell mig de la comarca del Maresme, i que en matèria juvenil també responen de manera conjunta a algunes de les inquietuds i necessitats dels seus joves. Precisament per aquest motiu des de la JSC vam considerar que tenia sentit agrupar als joves socialistes d'aquests municipis per tal de que també treballessin conjuntament, sumant esforços, responent millor a la seva realitat i al seu entorn.

La JSC Canet-Vallalta neix, doncs, amb la voluntat de ser útil als ciutadans, especialment als joves d'aquests pobles. Neix amb un fort compromís en quant a valors d'esquerres com l'igualtat, amb voluntat transformadora i de millora dels seus pobles, i amb un ferm sentiment catalanista com a idea cohesionadora de la societat. Tot plegat, els joves de la JSC Canet-Vallalta ho expressen en un manifest que es van encarregar de llegir durant el seu magnífic acte de presentació.

En aquest acte els hi vaig parlar una mica de la Joventut Socialista de Catalunya amb una certa perspectiva històrica, fent un ràpid recorregut per la història de l'organització i incidint en la nostra voluntat inalterable amb el pas dels anys per ser la veu i representar els anhels del jovent català. Vaig voler detallar especialment l'història del congrés nacional que la JSC va organitzar fa poc més de 25 anys en una parada de metro al barri de Sant Antoni, a Barcelona. L'eslògan d'aquell congrés va ser "les sortides del túnel", en referència a l'esperit de lluita de la JSC per trobar solucions per aconseguir treure als joves del túnel social en que molts es trobaven en aquella època.

Ara, 25 anys després, aquell túnel ha quedat enrere per deixar pas a un laberint social en el que avui en dia es submergeixen multitud de joves. I és que la generació millor preparada de la història s'ha d'enfrontar a unes perspectives de futur certament difícils i complicades. Aquest veritable laberint, amb multitud de túnels i reptes al seu interior, es troba ben instal·lat a la nostra societat i és responsabilitat nostra, com a joves socialistes, a ajudar a trobar de nou "les sortides" d'aquesta situació.

Actes com el que vam celebrar fa deu dies, presentant una nova agrupació de la JSC i incorporant a noves persones joves al nostre projecte, suposen petites passes endavant en la recerca de "les sortides del laberint", i crec que amb feina, voluntat, esforç i valors segur que ho aconseguirem. Som-hi!