miércoles, enero 30, 2013

Els socialistes reiterem el nostre suport a la vinguda de "El Corte Inglés" a Mataró

La gravetat de la situació econòmica actual a la nostra ciutat i al país fa evident que l’aposta per la vinguda de “El Corte Inglés” a Mataró, amb una inversió milionària, i la generació de mil llocs de treball, es fa més necessària que mai. 

Els socialistes estem convençuts de que varem actuar correctament, totes les decisions preses estaven d’acord amb els informes tècnics, econòmics i jurídics i d’acord també amb la Generalitat de Catalunya i de manera exigent amb el promotor. Sempre hem treballat per l’interès públic de Mataró. 

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el recurs contenciós administratiu contra el Pla de Millora Urbana de Can Fàbregas ha paralitzat, esperem que temporalment, el procés endegat fa més de 10 anys per l’Ajuntament per portar a Mataró “El Corte Inglés”, que ha hagut de replantejar les seves intencions, ja acordades, per la seva vinguda a la nostra ciutat. 

Aquesta sentència és conseqüència de les diferents querelles i contenciosos judicials i d’accions de protesta en contra de la tramitació urbanística que l’Ajuntament va fer per preservar la nau de Can Fàbregas i en definitiva per portar “El Corte Inglés” a Mataró. 

Després d’aquesta sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els socialistes de Mataró ens hem tornat a posar a disposició per sumar la nostra voluntat d’entesa amb els altres grups municipals per resoldre el més aviat possible i amb el màxim de consens, la tramitació urbanística necessària per la definitiva arribada de “El Corte Inglés”. 

Que ningú busqui en els socialistes una actitud obstruccionista ni de passar comptes. Per nosaltres l’únic objectiu ha estat generar ocupació i riquesa a la nostra ciutat. 

Celebrem que les converses iniciades signifiquin un abandonament dels posicionaments que ens han portat a la situació de bloqueig i incertesa actual i que puguin permetre assolir un acord en benefici de Mataró. Celebrem també que l’Alcalde aposti decididament per la vinguda de “El Corte Inglés” a la ciutat havent canviat la seva oposició inicial. Estem convençuts que la ciutat entendrà aquests canvis de posicionaments que han de permetre desbloquejar la situació. 

Esperem que el govern municipal expliqui els nous usos que s’anuncien per la Nau de Can Fàbregas i com es resolen urbanísticament els entorns del carrer Biada. 

Demanem transparència i claredat en les negociacions i que els tràmits polítics i urbanístics siguin fruit d’un ampli consens i confiança mútua entre totes les parts. 

Els socialistes reclamem l’interès social que la vinguda de “El Corte Inglés” representa per Mataró i fem una crida a tothom, a tots els grups polítics de la ciutat, a les forces socials i econòmiques, per treballar plegats per aconseguir un ampli acord. Aquesta és una oportunitat que no podem deixar passar.