martes, enero 15, 2013

Proposta del PSC sobre el Dret a Decidir i la Reforma federal de la Constitució

Ara que en aquests dies es parla tant sobre la Declaració que CiU i ERC volen portar al Parlament i es parla tant sobre les posicions que davant d'això adoptaran la resta de partits, els convido a llegir la proposta de resolució que el PSC presentarà per posicionar-se en aquest debat. La trobaran aquí.

Si els interessa ni que sigui remotament la posició dels socialistes, poden llegir-la. I així potser, enmig de l'escandalós rebombori que avui caracteritza la política catalana, podran esclarir millor les posicions on estem situats i que massa sovint no acaba d'assemblar-se del tot al que diuen i expliquen els sesgats mitjans de comunicació d'aquest país nostre.

Només un brevíssim resum: estem a favor del dret a decidir i creiem que s'ha de garantir que aquest es pugui exercir; volem que es defensin les competències de Catalunya (volem autogovernar-nos); volem que des d'aquí, a través d'una Agència Tributària pròpia (estructures d'estat), es recaptin i es gestionin tots els impostos que els catalans paguem; volem defensar la nostra identitat i la nostra llengua, preservant el model d'immersió lingüística a l'escola... i som federalistes, apostem per reformar la Constitució per construir un veritable Estat Federal, ja que no podem quedar-nos com estem. 

Queda dit.