miércoles, febrero 08, 2006

Fins quan?

Josep Piqué va dir l'altre dia que si finalment en l'article 1 del nou Estatut s'acaba definint a Catalunya com una nacionalitat, no li quedaria més remei que acceptar-ho i defensar-ho. Evidentment, ja que aquesta és la definició que recull l'Estatut vigent, el de l'any 1979 i en Piqué com a polític intel·ligent que és, s'ha de rendir davant aquesta evidència.

Quan li van preguntar a Eduardo Zaplana que pensava sobre les declaracions de Piqué, va dir: "El problema del Estatut no es del artículo 1, del 20 o del 12, es un problema de conjunto" i en cap moment va voler definir si els populars acceptarien el terme nacionalitat. Per tant, a la vista dels fets, encara no sabem si el Partit Popular acceptarà no només alguna part del projecte de nou Estatut sinò algunes parts de l'Estatut vigent des de fa un quart de segle. A qué juguem, doncs?

En definitiva, resulta més que evident (un cop més) que a la direcció nacional del PP no l'importa gaire l'Estatut, ni els continguts del seu articulat. Únicament busquen dir "no" a tota proposta de progrés per desgastar al govern d'en Zapatero i per crispar a la opinió pública d'aquest país.

És vergonyosa l'obra de teatre que estan escenificant els principals dirigents populars, si se'm permet l'expressió: "Se les ve el plumero".

Fins quan mantindran aquesta actitud? Quan començaran a fer propostes serioses i constructives, propostes d'oposició? Quan acabaran les descalificacions gratuites? Quan començaran a ser una força d'oposició realment útil per als 10 milions de ciutadans i ciutadanes que els van votar en les últimes eleccions generals? Quan deixaran de fer "política guarrilla" i començaran a fer política de veritat?

Imatge: http://www.blogs.ya.com/opinion/files/Zaplana.jpg