martes, enero 31, 2006

Una altra cosa

Tenint en compte que l'Estatut monopolitza l'escena política i que les poques estones que no se'n parla es gasten en parlar dels papers de Salamanca o per dir alguna barbaritat contra Catalunya i els catalans en general (a veure qui la diu més grossa), avui proposo fer un Kit-Kat.

Com que l'esmentat Estatut encara té un ampli panorama per davant i de moment tot plegat és una cosa intangible, prefereixo parlar d'alguna cosa real, que existeix, s'aplica i funciona. Em refereixo a la Llei de Barris, que de moment crec que seria el que jo més destacaria de la feina del Govern de la Generalitat.
Molts municipis de l'àrea metropolitana van crèixer de manera considerable durant els anys 60 i 70. Arran d'aquest creixement, van anar sorgint ràpidament i de manera una mica desordenada, multitud de barris que es van omplir de gent. Mataró, no en va ser una excepció i barris com Cerdanyola o Cirera són clars exponents del que estem parlant.
Actualment ens trobem en un moment on, almenys per a mi, la rehabilitació d'aquests barris ha de ser un aspecte fonamental de les actuals polítiques d'urbanisme i mobilitat. I amb aquesta clara vocació municipalista entra en joc la Llei de Barris (rebutjada per CIU en l'anterior legislatura), que servirà d'incentiu i ajudarà als municipis que s'atreveixin a emprendre aquestes reformes.
L'Ajuntament de Mataró va tenir ull i va aconseguir que el barri de Cerdanyola aconseguís una subvenció en la segona convocatòria de la Llei. Cal dir, però, que no es tracta només de apuntar-se al carro per rebre diners, sinó que les subvencions només cobreixen la meitat de l'import dels projectes i que l'altra meitat la paga l'Ajuntament. La subvenció no és un xec en blanc. Per tant, el nostre Ajuntament ha fet una aposta decidida per consolidar i millorar el barri de Cerdanyola, el meu barri. Fruit d'aquesta empenta, veurem en els propers anys la millora de molts aspectes del barri. Es renovaran carrers i places, noves escoles bressol, supressió de barreres arquitectòniques, etc.
Tampoc caldrà esperar gaire per notar canvis importants, ja que l'avinguda Puig i Cadafalch, un dels eixos importants del barri, es troba en obres i al llarg d'aquest any la podrem veure renovada en bona part.
Es tracta sens dubte, d'un dels projectes més importants del Govern de la ciutat, i probablement un dels que més m'il·lusiona, juntament amb el Tecnocampus, però d'aquest en parlarem un altre dia.
foto de capgros.com: S. R.