miércoles, marzo 08, 2006

Escola JSC Maresme

Aquest cap de setmana es realitzarà l'escola de formació de la JSC Maresme, a l'Eurostage d'Arenys de Mar (tot i que s'hi arriba per Caldes d'Estrac).
Des que formo part d'aquesta organització, i edició a edició, l'escola dels companys del Maresme s'ha anat consolidant com una de les millors que es fan al territori. Si fem un repàs general del programa de l'edició d'enguany, ràpidament veure-ho que no ho dic perquè sí. El podeu consultar a la web de la JSC Mataró, però us el comentaré una mica.
Inaugurem el dissabte al matí i just després contarem amb la presència del Conseller d'Economia, Antoni Castells, que vindrà a parlar-nos d'alló que millor coneix, els números, concretament els que incorporarà el nou Estatut. Tot un luxe, no?
Després no baixem el ritme i compartirem una estona amb en Miquel Iceta, un dels cervells que ha parit bona part de l'Estatut i que ens donarà una visió del que ha sigut la negociació a Madrid de l'articulat català. Ell, que ha estat un dels que ha viscut com ningú el procés des des seus inicis, pot aportar una visió completa però sobretot interessant i a més, Iceta és un ponent que mai et deixa indiferent (acostuma a ser molt divertit) i només per aquesta xerrada, ja val la pena venir a l'escola.
Ja el dissabte a la tarda, arranquem amb una altra xerrada, sobre "Regularització d'immigrants: un any després", amb en Joan Rangel, antic alcalde de Caldes i ara a la delegació del govern a Catalunya.
El ritme no s'afluixa i el següent protagonista de l'escola és el periodista Carlos Carnicero, amb qui farem un col·loqui titulat "Des de Madrid". Carnicero és tot un referent del periodisme a Espanya i serà un veritable plaer sentir-lo i sobretot, debatre i parlar amb ell.
La última sorpresa de la tarda del dissabte vindrà de la mà de la trobada de bloggers que està organitzant el company i amic Oriol Vaquer. Tota una oportunitat per conéixer "in situ" a algunes d'aquelles persones a les que fa temps que tafanejem via internet, però sobretot per intercanviar experiències i analitzar una mica al fenómen dels blogs, que tot i que està bastant de moda i hi ha qui ja n'ha parlat i discutit, crec que aquesta serà la primera vegada que es fa això des de una óptica "jove", encara que la trobada es oberta a tothom, joves i no tan joves.
Parlem del diumenge. En primer terme podrem gaudir de una xerrada interesantíssima per a qualsevol jove. A càrrec d'en Xavier Guitart, Director General d'Oci i Espectacles de la Conselleria d'Interior de la Generalitat, parlarem de "Les polítiques dutes a terme per la Conselleria", que no és poca cosa.
Finalment i després de tot el cap de setmana, arribem a la clausura, que servirà per posar punt i final al programa d'aquesta magnífica escola i potser també per posar la guinda a tota una época d'aquesta organització.
Només em queda felicitar des d'aquí a les persones que han treballat per fer possible aquest programa tan impressionant.
Imatges 1, 2 i 3: www.socialistes.org

1 Comments:

Blogger Oriol Vaquer said...

Tu sí que t'ho curres. Així es fa una bona presentació d'una escola.

Salut i República

1:12 a. m., marzo 09, 2006  

Publicar un comentario

<< Home