martes, abril 11, 2006

Fu-Manxú, Prodi i la Setmana Santa

A la espera de que les cadenes de televisió ens bombardegin un any més amb les emissions de les películes santeres de cada setmana santa, com "Ben Hur" o "Quo Vadis", per a mi la setmana va passant de manera més o menys normal. De moment no està siguent molt santa la setmana. Vaja, com les de la resta de l'any en aquest sentit... encara que haig de reconèixer que m'agraden les pel·lícules de romans.

Parlant de romans i de italians, sembla que es confirma la victoria de Romano Prodi, en el 15é assalt i gairebé per punts, o més aviat per un marge molt estret d'uns 25.000 vots aproximadament. Un subspir que li permetrà formar govern al capdavant de una coalició que es preveu complicada de gestionar, ja que sota el mateix paraigues hi han situats des de comunistes fins a catòlics.

L'escrutini de vots ha sigut gairebé agónic (ara sembla que la dreta italiana demanarà un recompte), gairebé tant com la cursa de quàdrigues romanes de "Ben Hur". El vot per correu ha sigut decissiu (molt bé Esteban), però ja sabíem que no seria fàcil fer fora en Silvio Berlusconi. Un Berlusconi que, ja de pas ho comento, té un "punt Fu- Manxú", com de personatge dolent que sempre es prepara per tornar. Afortunadament per a nosaltres, José Mª Aznar no sembla tenir aquest punt de segona part. Ell ara es conforma amb exercir la seva poderosa influència en el que faci el seu partit.

I ara em pregunto si "il Professore" Prodi serà capaç de treure les tropes italianes de l'Iraq, tal com va fer Zapatero ara ja fa dos anys. M'agradaria, però suposo que ho tindrà més complicat.

En qualsevol cas, li desitjo sort. Que un país giri cap a l'esquerra sempre és una bona notícia.

1 Comments:

Blogger Víctor said...

Recuerda Javi... no es SEMANA SANTA, es SANTA SEMANA!!

Què gran ets URI!!!

Salut i República!

11:02 a. m., abril 12, 2006  

Publicar un comentario

<< Home