jueves, septiembre 28, 2006

Feina, Escoles Bressol, Comentaris

Porto alguns dies atabalat, cosa que es deixa notar en les entrades del blog. Aquesta setmana, després de l'aniversari de diumenge, passat i en només quatre dies, ens ha deixat algunes coses sobre la taula (per cert, ja he tornat a les classes i això té part de la culpa del meu atabalament).
Dimarts passat, la JSC Mataró va organitzar l'acte "Més que feina", amb la presència del Secretari General de Joventut, Olivié Bayon i del Director de l'IES Miquel Biada, en Ramon Grau. L'objectiu era reflexionar sobre la realitat dels joves catalans en quant a l'accés a la feina i analitzar l'importància de la formació en aquest aspecte. Sobre aquest tema penso que podríem dir que, en certa manera, el jove comença a buscar feina no el dia que acaba la seva formació, sino des del mateix dia que la comença.
El nivell de les intervencions va ser alt i el del debat posterior, encara més. Principalment em quedo amb una sèrie d'idees que hem de saber fer nostres i que ens han de servir per extreure propostes clares que contribueixin a solucionar problemes dels joves de Mataró i per facilitar l'emancipació juvenil a la nostra ciutat.
En aquests dies, a la ciutat també s'ha parlat sobre el nombre de places d'escoles bressol. Les Noves Generacions de Mataró van fer dilluns una roda de premsa criticant la falta de places a Mataró. Van tractar el tema amb una certa demagògia, com és costum en ells, i obviant algunes xifres, com que Mataró és la ciutat amb major ràtio (nombre de places escola bressol per habitant) de tot Catalunya i que tot i així, com que la demanda continua creixent, la ciutat comptarà amb tres noves escoles bressol en els propers 3 anys, el que generarà aproximadament 300 places de nova creació.
Els joves populars, passant per alt aquestes xifres, critiquen argumentant que "el Govern Municipal hauria d'invertir en noves llars d'infants i no en altres aspectes, com el recent pla de comunicació". I jo em pregunto, aquestes 300 noves places en 3 anys, no són precissament la resposta a les paraules de les Noves Generacions?
Noves escoles que, sigui dit de pas, veuran la llum a Mataró gràcies també a l'actual govern de la Generalitat, en una clara línia de política social i d'esquerres, política per les persones. Precissament tota aquella política que, mentre els populars donaven recolzament a CiU en les dues últimes legislatures d'en Jordi Pujol, van ser totalment oblidades.
Oblidant aquest tema i per comentar-ne un altre, aprofito per felicitar a l'alcalde Baron per haver-se decidit a acceptar comentaris en el seu blog, que a més, és un dels més actius de la cada cop més poblada blogsfera mataronina.
Per cert, demà parlaré d'això.

2 Comments:

Blogger Adam Alonso said...

Apreciado JAvier,
veo que no asististe ni a la rueda de prensa ni te has leído bien la notícia.
Nosotros ya dijimos que Mataró era la segunda ciudad catalana, detrás de Barcelona con un número de guarderías importante. La demagogia la has usado tu en tu escrito por dos motivos, uno no te has informado, dos hemos usado información que pasó Pep Comas a nuestro grupo municipal después de haberle solicitado esa información en un pleno. Como ves apreciado JAvier, no nos hemos inventado nada.
Sólo una pregunta, ¿qué solución das tu al hecho que 400 niños se hayan quedado sin plaza este año?
un saludo

10:55 a. m., octubre 12, 2006  
Blogger Adam Alonso said...

Por cierto Javier, está muy bien tener 3 guarderías nuevas de cara al año 2009; pero piensa que por año la demanda crece en unas 50 personas, con la cual cosa, sumamos 411 niños que no tienen plaza este año, más 150 de los proximos 3 años, y le restamso las 300 plazas de nueva creación y me dan 250 niños sin plaza. En los últimos 10 años, bajo vuestro mandato en Mataró 3600 aprox. se han quedado sin plaza. Números propiciados por el gobierno de Mataró. Lo que haceis es una política de parches, que a mí, no me sirve, con los 360.000 euros del plan de comunicación, construyo 2 guarderías más.Pero supongo que prefieres una radio a que madres y padres lleven a sus hijos a una guardería.

11:07 a. m., octubre 12, 2006  

Publicar un comentario

<< Home