lunes, marzo 19, 2007

Doble Feina, Doble Vida i Doble Valor


Amb uns dies de retard, us parlo de l'acte sobre dones treballadores que la setmana passada vam organitzar des de la JSC. El propi títol de l'acte, "Doble Feina, Doble Vida i Doble Valor", ja es tota una declaració d'intencions sobre el plantejament que fem al voltant del dia internacional de la dona treballadora (alguns obliden lo de treballadora per celebrar només el dia internacional de la dona).
Vam voler fer l'acte al barri de Rocafonda i amb la presència de moltes dones del barri, a les que vam fer arribar el nostre manifest del 8 de març i que us convido a llegir aquí. Ens van acompanyar dues bones amigues i companyes amb les que sempre podem comptar i a les que torno a agraïr la seva presència en l'acte: Rosa Albiol, candidata a l'alcaldia d'Arenys de Munt i Consol Prados, diputada al Parlament de Catalunya.
L'acte va estar farcit d'experiències personals, no només de les ponents, que corroboren el llarg camí que encara s'ha de recórrer per assolir la plena igualtat dels homes i les dones en la societat actual. I en aquest sentit, cal impulsar mesures concretes i polítiques que ajudin a arribar a aquest objectiu, com la recent aprovació de la Llei d'Igualtat (amb el recolzament de tots els grups parlamentaris excepte el del Partit Popular).
Però crec que cal deixar molt clar que transformar la societat no és només una tasca dels governs i que tots i totes hem de posar el nostre granet de sorra particular. Concretament, canviant la consciència col·lectiva i trencant alguns dels tòpics que impedeixen la igualtat real entre homes i dones. I una manera de fer això és precissament amb actes com aquest. Felicitats a tots i totes els que hi vau col·laborar, bona feina.