lunes, diciembre 15, 2008

IV Escola de Formació Remigi Herrero

Aquest cap de setmana, des de la JSC Mataró hem organitzat la IV edició de l'escola de formació "Remigi Herrero", a l'alberg de Can Soleret.
El programa ha estat extens i durant els dos dies que ha durat l'escola, hem pogut compartir debat i reflexió amb una llarga llista de ponents i companys amb els que hem parlat d'una gran varietat de temes.
Vam començar el dissabte al matí amb els nervis habituals quan et toca organitzat un event d'aquestes característiques. Normalment a les escoles, costa arrencar, però un cop tot es posa en marxa, tot acostuma a anar bé. Aquesta vegada no va ser menys, i el matí de dissabte, després de la corresponent inauguració, el vam passar fent un curset de primers auxilis amb Creu Roja Mataró i després amb una xerrada-debat amb l'Oriol Batista sobre l'oci nocturn de Mataró. El debat, com corresponia en un fòrum d'aquest estil, va ser ric, viu i productiu.
Després d'una pausa per dinar, per fer un café i per fumar (això els fumadors), vam començar el torn de tarda amb una taula rodona sobre l'història de la JSC Mataró i la JSC Maresme. Vam convidar a alguns militants històrics en la que va ser una estona entranyable i enormement pedagògica pel que fa a l'intercanvi de visions i d'experiències entre els antics i els actuals militants. Ens van acompanyar l'Alícia Romero, en Carles Fernàndez, en Xesco Gomar, el Xavier Amor i el Víctor Francos, així com també en Ramon Bassas, que ho va fer a través d'un magnífic vídeo que ens va preparar especialment per l'ocasió. A tots ells els hi estic enormement agraït.
La densa tarda del dissabte continuava amb una altra taula rodona, molt diferent a l'anterior, que vam titular "La realitat dels joves amb disminucions auditives". Vam comptar amb la presència de la Carme Figueras, diputada al Parlament de Catalunya i membre de l'executiva nacional del PSC, així com un bon grapat de representants de la comunitat de persones sordes de Catalunya. Per part de la Federació de Sords de Catalunya ens van acompanyar la seva presidenta, l'Encarna Muñoz, i el seu vocal de joventut, en Marc Tapia. I per acabar de completar les diferents visions que volíem oferir sobre el tema, vam convidar també a l'Hermelina Ibargüen, que es mare d'una persona sorda. També hi van assistir un bon grapat de persones sordes i representants de l'associació de sords de Mataró i crec, honestament, que ens vam sorprendre de la bona resposta que vam tenir per part de totes aquestes persones. Un dels moments més emocionants de tot el cap de setmana va ser poder veure com, amb tota la sala plena de gom a gom, tothom aixecava les seves mans per fer el gest d'aplaudir en llengua de signes.
La tarda del dissabte la vam completar amb una xerrada titulada "Un apropament a la cultura i religió musulmanes". Vam convidar a en Josep Palacios, que és Comissionat de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Mataró, així com també a representants de les associacions musulmanes de Mataró. Novament la resposta va ser magnífica i vam passar plegats una estona d'alló més enriquidora, coneixent millor aquesta cultura que ens és tan propera i amb la que convivim cada dia. Per cert, també vam poder tastar té amb menta i algunes pastes àrabs que eren senzillament exquisides. L'intercanvi no es va quedar només en la xerrada, sino que després vam sopar plegats i vam acabar veient junts el Barça-Madrid, amb infaust record pel que som aficionats de l'equip blanc.
El diumenge al matí, amb temps per arreglar-se i esmorçar, vam preparar una xerrada sobre la situació política actual a la que vam convidar al Manel Mas i a la Consol Prados, diputats al Congrés i al Parlament, respectivament, per tal de poder tenir la visió des de Madrid i des de Catalunya. Va ser una estona també productiva, en que es van dir les coses clares sobre la situació que vivim, i que no va deixar a ningú indiferent.
Finalment vam encetar la cloenda de l'escola, a la que vam convidar al Raúl Moreno, Primer Secretari de la JSC; al Remigi Herrero, President del PSC Mataró; i a en Joan Antoni Baron, alcalde de la nostra ciutat. Les intervencions de tots ells, complementàries a la vegada que ben diferents, van deixar-nos pinzellades interessants i elements per al record i la reflexió.
En darrer terme vaig ser l'encarregat de tancar l'escola, agraïnt la feina i la col·laboració de tots els que l'han feta possible i repassant molt breument la trajectòria i l'evolució de la pròpia escola, així com de la JSC Mataró en aquests últims anys. També vaig aprofitar per anunciar la meva despedida com a Primer Secretari de la meva agrupació, doncs després del període congressual que iniciarem a la JSC durant els pròxims mesos, abandonaré aquesta responsabilitat ja que no em presentaré a la reelecció. L'organització s'ha anat renovant durant els darrers temps i hi ha persones que poden fer-ho molt millor que jo, així que arribats a aquest punt, només puc donar un pas al costat amb la tranquilitat de saber que això continuarà endavant i arribarà on entre tots ho volguem portar, que segur que serà molt lluny.

1 Comments:

Blogger Dr. Flasche said...

Sense dubte has fet una bona feina!

Però no sé si dir-t'ho o no, perquè llavors passo a ser palmero dels palmeros, "esto es", palmero^2

:P

2:45 p. m., diciembre 18, 2008  

Publicar un comentario

<< Home