martes, enero 04, 2011

Carbó pels alcaldes

Aprofitant una de les nostres tradicions més característiques i amb motiu de l'arribada dels Reis Mags d'Orient, des de la Federació del Maresme de la Joventut Socialista de Catalunya hem enviat paquets de carbó als alcaldes d'alguns municipis de la nostra comarca. Ho hem cregut convenient per tal d'ironitzar sobre la gestió dels alcaldes i hem volgut dur-ho a terme de la forma més simpàtica i constructiva possible, ja que a cada batlle també li hem adreçat una carta explicativa on detallem els motius de la nostra crítica.

Per les dates en què ens trobem, tot just després d'haver tancat el 2010 i amb l'estrena d'un nou any, resulta un bon moment per fer valoració i autocrítica amb vistes de millora per l'any que comença. Així, i a mode d'exemple, amb aquesta iniciativa hem criticat alguns temes com ara l'ubicació del Casal de Joves de Caldes d'Estrac (allunyat del centre del poble i de difícil accés), la deficitària (pràcticament nul·la) política de participació ciutadana de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, la reducció sistemàtica del pressupost destinat a la joventut d'Argentona, l'inversió feta a Llavaneres en un carril bici mal dissenyat i que ocasiona problemes de mobilitat al poble, la reducció del transport públic a Sant Cebrià de Vallalta (i que ocasiona que molts joves d'aquell poble no tinguin opcions per desplaçar-se amb garanties) o el fet de que a Vilassar de Mar es permeti que qui cobra més de 70.000 euros anuals pugui accedir a un habitatge públic.

Ara bé, també crec que la crítica no ha de quedar-se només en la crítica, encara que aquesta sigui constructiva. I per aquest motiu, des de la JSC Maresme ja estem treballant en el programa electoral en matèria de joventut de cara a les properes eleccions municipals, per tal de aquest sigui un programa que abordi les problemàtiques dels joves amb una visió àmplia i amb propostes addients per a la realitat en què vivim. Considero que existeixen uns mínims, uns punts bàsics que tota política de joventut hauria de tractar o considerar d'alguna manera, incloent eixos tant importants com la transició dels joves al món laboral, la dinamització, l'oci i el lleure, les polítiques d'habitatge, l'associacionisme i la participació juvenil o la manera i els canals que els serveis públics utilitzen per a informar i comunicar-se amb els joves. De tot plegat, en parlarem molt durant els propers mesos.

De moment, però, els Reis Mags han començat a deixar el seu carbó a determinats alcaldes de la comarca. Si voleu, podeu trobar més informació sobre aquesta iniciativa en aquest enllaç.

1 Comments:

Anonymous Anónimo said...

Vaya tela

5:38 p. m., enero 04, 2011  

Publicar un comentario

<< Home