jueves, enero 27, 2011

Joves socialistes a Calella

El passat dissabte presentàvem públicament una nova agrupació de la Joventut Socialista de Catalunya, la de Calella. Per mi aquest fet té un especial valor simbòlic ja que des dels inicis de la democràcia i al llarg dels més de trenta anys de vida de la JSC, mai havíem aconseguit tenir agrupació en aquest municipi maresmenc.

Calella és un d'aquells pobles amb una trascendència i certa capitalitat que supera amb molt la pròpia magnitud del municipi, que compta amb gairebé 20.000 habitants i que és un dels punts turístics de referència del litoral català, amb una forta activitat estiuenca. Tradicionalment, parlar de Calella ha significat també parlar de turisme, de platja i d'oci. Amb tot, al poble s'hi ha desenvolupat una activitat comercial igualment potent, vertebrada per l'eix comercial del carrer Esglèsia, i l'anar i venir de gent al voltant d'aquell carrer resulta impressionant durant qualsevol cap de setmana de l'any. La reforma de la Riera, transformant-la en un bulevard perpendicular al mar i un nou punt d'interés a l'Alt Maresme, és la darrera de les grans transformacions que ha viscut aquest poble.


L'Ajuntament d'aquesta Calella, la de la nova Riera, en aquest mandat està governada per primera vegada des de la transició per un alcalde socialista, en Josep Maria Juhé. I com hem dit abans, per primera vegada també, aquesta Calella comptarà amb un grup de joves socialistes decidits i motivats per copsar les demandes, els interessos i els problemes dels joves calellencs. Confio molt en aquest nou equip format per la Cristina, la Anissa, el Rubén, la Cindy i la Nora. Són joves, implicats amb la seva realitat i tremendament motivats per tal de millorar la realitat del seu poble des d'una òptica progressista. I estic segur de que amb constància i treball, hi contribuiran decididament. Qui diu que ja no quedaven joves compromesos?