viernes, octubre 07, 2005

La Setmana de les Noves Tecnologies i la Societat de la Informació

Si preguntéssim a molts mataronins sobre el projecte Tecnocampus segurament la majoria estaríem d'acord en qué el futur económic de la nostra ciutat ha de passar obligadament per aquest. El camí cap a la ciutat digital que pretenem arribar a ser té que seguir un procés en el que aconseguim crear activitat económica basada en les noves tecnologies i en la informació. Aquest aspecte és el que s'anomena economia de la informació.

Ara bé, la consecució de una economia de la informació no ens garanteix que es desenvolupi automàticament una societat de la informació. Es pot tenir una potent economia de la informació, es a dir, una economia en la que hi ha un sector informació que contribueix de forma rellevant al seu creixement, sense s'aconsegueixi simultàniament una societat en la que la informació es faci servir intensivament en la vida social, cultural, económica i també política.

Un país pot desenvolupar un potent sector de la informació sense que s'informalitzi la societat, es a dir sense que s'implanti una cultura de la informació. També pot passar justament el contrari, que una societat pugui estar constituida per ciutadans i organitzacions informacionalment cultes, sense que això porti cap a l'aparició d'una economia de la informació.

Per tant, un cop hem exposat els dos grans aspectes que porten cap a una completa societat de la informació, i estant d'acord en que aquests dos aspectes son estrictament necessaris en aquest camí, podem proposar la ecuació fonamental de la societat de la informació:

S = E * C

O més literalment,

(Societat de la Informació) = (Economia de la informació) * (Cultura de la Informació)

Explico tot això per tal de remarcar la importància que té (almenys per a mi) el fet de que durant aquest mes d'Octubre es celebra a Mataró la 4 Setmana de les Noves Tecnologies per a tothom, impulsada des del Tecnocampus i que precisament contribueix especialment a implantar a Mataró la Cultura de la Informació de la que parlàvem abans. Aquest any es celebraran moltíssims actes de temàtica molt i molt diversa, però penso que de cara a la comunitat blogger mataronina n'hi ha un especialment atractiu. El dissabte 15 d'Octubre a les 12:30h al centre cívic del Pla d'en Boet es farà una xerrada que parlarà sobre com els blogs han canviat la política. Em sembla que pot ser interessant, almenys un servidor mirarà d'assistir-hi.

A veure si els molts blogaires que hi ha Mataró s'animen i ens trobem allà!!

1 Comments:

Blogger Oriol Burgada said...

Naya,

Perdona que avui ens hem vist al consell de Federació i no t'he dit res. És que anava atabalat. La llàstima d'aquella sensació de quan et toquen una cosa teva i que tu també expresses en el teu post al meu blog és que, en realitat, de teva no en té res. Almenys veig que no sóc l'únic a qui passen aquestes coses.

8:59 p. m., octubre 07, 2005  

Publicar un comentario

<< Home