lunes, octubre 10, 2005

Més Mataró

Avui he rebut a casa, com tots els mataronins, el primer número del butlletí municipal "mésmataró". Tenia ganes de tenir-lo entre les mans i és que sempre m'ha semblat que calia que l'Ajuntament fes una aposta decidida per comunicar als ciutadans tots aquells temes d'interès del dia a dia de la vida municipal. Ara bé, quan es parla de política de comunicació apareixen els fantasmes de la manipulació informativa. Per sort, puc afirmar que en aquest cas no és així. Cal felicitar als responsables d'haver fet realitat aquest butlletí que, almenys en el seu primer número, mostra els símptomes de la objectivitat i de la voluntat de ser una bona font d'informació, que no de propaganda.


En aquest sentit, destacaria l'espai que es dedica a cadascun dels grups municipals, on els portaveus i representants dels diferents partits que integren el consistori, donen la seva particular visió dels temes de la política local. En aquest primer número, tant l'article del grup municipal de CIU com el d' ICV parlen únicament de l'aparició del propi butlletí i de la nova política de comunicació que s'ha impulsat amb l'arribada d'en Joan Antoni Baron a l'alcaldia. Per la seva banda, els articles del PSC (d'en Ramon Bassas) i del PP (d'en Paulí Mojedano) van directament per feina i fan una anàlisi de la política local i de l'estat del govern. Evidentment, les visions que donen son totalment oposades, ja que mentre en Ramon fica en una pàgina multitud d'actuacions que s'estan portant a terme o es portaran a terme per part del tripartit local, en Mojedano dibuixa un quadre pessimista de la nostra ciutat i del seu govern. Com sempre des dels populars, sense cap aportació o proposta en positiu. Finalment, el grup municipal d'ERC dedica mitja pàgina a donar la benvinguda al butlletí i l'altra meitat a notícies breus. Diferents estils per diferents partits.

Tot plegat, haurem de veure com evoluciona aquest "mésmataró", però a la vista del primer número, penso que ens trobem davant d'una publicació de gran qualitat. Ara ens queda esperar a la Ràdio!!