jueves, mayo 11, 2006

Només queda un pas


Després de que ahir l'Estatut superés el tràmit del seu pas pel Senat, ja només queda afrontar el referéndum i la corresponent campanya. I no parlaré de l'escenari que pot obrir-se més enllà del mes de juny, no ho faré perque crec sincerament que el primer que cal fer és garantir la victória del Sí a la consulta estatutària.
Si enlloc d'explicar a la gent les raons que fan bó a aquest Estatut, ens dediquem a alimentar el circ polític que alguns estan montant, només aconseguirem cansar als ciutadans i ciutadanes d'aquest país, i donarà la sensació, un cop més, de que a vegades els que es dediquen a la política van per un costat i la resta del món va per un altre. No ens ho podem permetre.
En aquest sentit hi ha una cosa que tinc molt clara. He estat pendent del procés de reforma de l'Estatut des dels seus inicis i he anat seguint les circumstàncies que ens han portat fins al punt on ens trobem ara. No ha sigut gens fàcil i crec que és evident que moltes persones hi han dedicat un esforç important. Un esforç de negociació i d'enteniment entre moltes parts, que en molts casos defensaven postures realment diferents. Això ens ha permés arribar al text actual, que sense cap mena de dubte és el millor text possible, i dic això perque l'Estatut que ara se'ns presenta té la capacitat de garantir el major grau d'autogovern que mai hagim tingut a Catalunya. Per la part que més conec, els socialistes sempre han tingut una voluntat clara d'arribar a bon port i ara ens trobem molt a prop d'arribar-hi. Em de fer l'últim esforç en la campanya pel Sí.
Si algú té la curiositat de donar-li un cop d'ull, s'adonarà de que es tracta d'un Estatut molt progressista, modern si es vol, amb multitud d'aspectes que suposaran la millor eina de la que mai hem disposat per a exercir el nostre autogovern. No estic venent cap moto, l'Estatut no ens farà millors ni tampoc trencarà Espanya com diuen alguns. Però el que sí que farà aquest Estatut (si finalment s'aprova) és augmentar la capacitat del govern local per encertar o equivocar-se. I això em sembla molt raonable.

2 Comments:

Blogger Oriol Vaquer said...

Tens molta raó, Javi.
Hem de fer campanya en positiu, explicant totes aquelles parts positives que té l'Estatu, que fer volar coloms ja ho fan uns altres.

Salut i República

4:32 p. m., mayo 11, 2006  
Blogger Pedro said...

Govern local?No havéim quedat que Catalunya era una nació?Com a mínim digues govern autonòmic perquè fa una mica de por això de suprimir la xene per deixar només als ajuntaments.

12:52 a. m., mayo 12, 2006  

Publicar un comentario

<< Home