jueves, octubre 18, 2007

Escola de Formació JSC Mataró

De nou, la JSC Mataró celebra la seva Escola de Formació "Remigio Herrero". El pròxim dissabte dia 20 d'octubre a partir de les 10 del matí ens passarem tot el dia capficats entre xerrades, debat, reflexió i la bona companyia dels companys i companyes. Tot tindrà lloc a l'espai jove del barri de La Llàntia, seu de l'associació juvenil Enlleura't, un espai magnífic que no porta ni un any en marxa, al carrer Teià, número 7.
El programa d'aquest any té moments de tota mena, amb temàtiques d'actualitat. Comencem inaugurant el dissabte al matí, a partir de les 10:00h. Amb un esmorçar pel mig, farem una xerrada amb la Consol Prados, diputada al Parlament de Catalunya, que ens vindrà a parlar sobre immigració, centrant el tema sobretot en els joves. Per complementar la xerrada i alhora fer-la més dinàmica, també projectarem un parell de curtmetratges fets per joves de Mataró dins del projecte pilot dels "Espais Joves Interculturals", que la Generalitat de Catalunya va dur a terme fa uns mesos.
El següent moment del programa està reservat per en Carles Fernández, antic company de la JSC i ara Regidor de Participació Ciutadana a l'Ajuntament de Mataró. Amb en Carles farem un DAFO, que no és altre cosa que un exercici que busca determinar les Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats que té una organització, en aquest cas la nostra. És un exercici molt útil per a un grup qualsevol i a més, en Carles és un bon coneixedor del mateix.
Tot seguit farem una pausa per dinar, que també toca i just després continuem amb una xerrada en que parlarem de les propostes que té la JSC de cara als pròxims temps, també pensant en que d'aquí a no gaire haurem d'elaborar un programa electoral per les eleccions generals. Ens acompanyaran els companys Raul Moreno, Primer Secretari de la JSC i la Gisela Vargas, que és una de les persones encarregades de la coordinació del programa electoral de la JSC. Tocarà parlar d'habitatge i d'altres qüestions importants de les pol·lítiques de joventut.
I així arribarem a la segona meitat de la tarda, en que escoltarem una xerrada sobre Pol·lítica 2.0 a càrrec d'un mestre en la matèria, en José Antonio Donaire, professor de la Universitat de Girona i blogger de referència, del qual us recomano que no perdeu de vista el seu blog, que conté entrades tan originals i fresques com aquesta.
Finalment, cap allà a les 20:30h del dissabte farem la clausura de l'escola. Una jornada intensa a la vegada que interessant, segur que mereixerà la pena.