viernes, noviembre 09, 2007

Aires d'Extremadura

Abans d'ahir rebia en aquest blog a una visitant extremenya, companya de las Juventudes Socialistas de Miajadas, que molt amablement va deixar-me constància del seu pas per aquest espai amb un comentari.
Precissament també aquesta setmana he estat donant un cop d'ull al blog personal de Guillermo Fernández Vara, ni més ni menys que el President de la Junta de Extremadura. És el seu un blog que mereix aturar-se un moment ja que, amb una periodicitat acceptable (sense arribar a aquests extrems) el President dels extremenys publica les seves impressions personals (aquí està la gràcia) sobre qualsevol tema, polític o no. Algú podria pensar que això tampoc és cap novetat, ja que hi ha exemples de diputats i fins i tot ex-ministres que també ho fan, però el que m'agrada en particular del cas que ens ocupa és el seu estil senzill i proper. Un estil que té la virtut d'arribar amb sinceritat als seus lectors, com ho demostra l'alt número de comentaris que tenen els seus posts. Jutjin vostés mateixos.
No és el primer President de Comunitat Autònoma que escriu un bloc, doncs si fem memòria recordarem que el President Maragall ja en va obrir un. Aquell bloc però, era totalment institucional, pagat per la Generalitat i sobretot, va ser un bloc desaprofitat, doncs en Maragall mai es va arribar a creure aquesta eina i la va fer servir poc i molt malament.
Dona la sensació que el President extremeny és realment un polític blogger i no un polític que es disfressa de blogger, com fan tants altres. Només cal veure el nombre de blocs polítics abandonats després de les campanyes d'aquest darrer any. I com a polític blogger, entén perfectament que en un blog també s'ha d'intentar fer partícep als que el visiten. Potser el millor exemple és el seu post "¿Me echáis una manita?". En aquest post, ell mateix demanava ajuda de primera mà als seus lectors per a que l'ajudèssin a construir el discurs institucional del Día de Extremadura. No conec cap precedent similar i em sembla una idea genial que, a més va funcionar i va tenir l'acceptació dels visitants del blog. I quan va arribar el dia assenyalat, el President va fer el seu discurs amb les aportacions dels que van voler "echarle una manita". S'imaginen ajudant a en Montilla a fer el discurs de la Diada Nacional? O en un pla més proper aportant el seu gra de sorra a la crida de les Santes? Em sembla, francament, que seria magnífic.
Jo, de moment, aquí deixo la idea. Al cap i a la fi, som la ciutat blogger.

1 Comments:

Blogger Caliope said...

La verdad que la interación Jóvenes-Guillermo está pasando por uno de sus mejores momentos. El "compañerito" Guillermo decidió apostar en grande por nosotros, un órdago a grandes... ahora sólo le queda jugar en esa timba día tras día y estamos seguros que nunca iría de "farol".
¿Asistísteis al Foro Institucional en Mérida?.
Un abrazo.

11:54 a. m., noviembre 12, 2007  

Publicar un comentario

<< Home