miércoles, enero 30, 2008

Mahatma

Fa 60 anys, tal dia com avui va morir Mahatma Gandhi, reconegut com una de les grans personalitats del segle XX i símbol de la pau al món sencer. Per desgràcia, un home que va lluitar tota la seva vida en favor de la pau i de la no-violència, va morir assasinat per un radical hindú quan es dirigia cap a una reunió per pregar.
En memòria seva i en record de la seva tasca, cada 30 de gener es celebra el dia mundial de la pau. Una pau que es troba a faltar sovint, doncs les guerres i les injustícies socials són el pa de cada dia de milions de persones al món.
Em pregunto que diria (i sobretot què faria) en Gandhi si aixequés el cap. Què diria en Gandhi sobre la guerra a l'Iraq i tants altres conflictes que perviuen al món? Segur que seria capaç d'aixecar-se davant de les injustícies i amb la seva força i determinació inspiraria a milions de persones en busca de la pau.
Cal inspiració per fer-hi front, moltes vegades em sembla com si ens haguéssim acostumat a l'existència de la guerra, de la fam, de la discriminació... i entenc que és molt complicat canviar el món, sobretot quan ens hem acostumat a viure en un món on la injustícia és norma habitual. Però si no ens decidim a canviar-lo, ningú ho farà per nosaltres.
Segur que en Gandhi no acceptaria acostumar-se a viure en un món així. I quedi com a exemple una frase pronunciada per ell mateix: "La diferència entre el que podem fer i el que fem, suposaria un canvi al món".

2 Comments:

Blogger Arancha Caballero Sagardía said...

Un blog sencillamente genial.
Felicidades por tu arte de escribir.

Arancha

8:17 p. m., febrero 19, 2008  
Blogger Javi said...

Arancha,
pues muchas gracias. Al final me acabaré poniendo colorado y todo.

Nos vemos.

8:36 a. m., febrero 21, 2008  

Publicar un comentario

<< Home