lunes, junio 05, 2006

El Sí avança

Avui, que és dilluns de festa i de fira, almenys per als mataronins i per a les mataronines, la campanya estatutària no s'atura. Encara que portem poquets dies de campanya, hi ha algunes qüestions que crec que es van clarificant una mica.
En primer lloc, i ho dic sense cap mena de complexe, tinc la sana percepció de que el Sí a l'Estatut avança amb fermesa. I no ho dic gratuïtament. L'enquesta d'ahir a La Vanguardia ho confirma, però més enllà de dades, tinc aquesta sensació sobretot pel fet de que fent campanya durant aquests dies i parlant amb la gent, et trobes més ciutadans partidaris del Nou Estatut que no pas votants decidits de la opció del No. Naturalment, també trobes gent indecisa, que encara no sap quina serà la seva opció i que amb sana educació et pregunta pel nou text.
Per altra part, fent campanya al carrer tens la percepció de que entre la gent hi han idees molt clares, de que saben molt bé el que volen i amb conscienciació real de que els catalans i catalanes (més que Catalunya, en general) necessitem aquest Nou Estatut. També te n'adones de que a la gent li ha cansat una mica les formes en alguns moments clau de les negociacions de l'Estatut, però fins i tot en això he trobat bastant gent que reconeix que el PSC és el partit que més esforços ha possat a sobre de la taula per aconseguir els acord que permetés arribar al nou text.
En qualsevol cas, i amb la prudència que dona el fet de que queda molta campanya per endavant, sembla que ni ERC ni el PP estan aconseguint fer arribar el seus missatges als ciutadans que queden més enllà dels seus votants habituals. De fet, crec que ERC ni tan sols això, doncs m'he trobat a algun votant seu que reconeix la necessitat del Nou Estatut i que del·lata sense complexes que el seu vot serà positiu, desmarcant-se de la opció que defensa el seu partit.
Per cert, en aquests dies de campanya m'he assabentat que Carod Rovira i Ángel Acebes vindran a Mataró a fer campanya pel No, casualment el mateix dia. Casualitat? segur que sí, però no deixa de fer-me una mica de gràcia.

4 Comments:

Blogger Donaire said...

Ja ja, Núria. Si ho fessin, fins i tot jo hi aniria. No m'ho perdria. Les coses tenen bona pinta, però jo seria prudent. Queden molts dies i un referèndum és inestable. És que soc patidor de mena...

10:48 a. m., junio 06, 2006  
Blogger Javi said...

Núria,
pues podrían hacerlo, te lo imaginas? uno hablando de la rotura de España y el otro explicando el expolio fiscal. Al final los extremos se tocan.

Donaire,
hay que ser prudente, pero por lo menos hoy, las cosas parecen que van por buen camino.

10:58 a. m., junio 06, 2006  
Anonymous Anónimo said...

Estimat (o no ) Naya, si em permets, et perfilare un parell d´apunts del teu text optimista.
En primer lloc, això del nou estatut, és una mentida com una catedral, tots dos savem, que un NOU estatut, haguès sigut tombat amb tota probabilitat a les comarques gironines, aixi doncs, la classe politica dirigent, va optar per una REFORMA de l´estatut actual, aixi contava el total dels vots del Principat, i no pas per les quatre "províncies" independen-ment cada una d´elles, i aixi seria aprovat amb força més provabilitat. Ostres quin optimisme, fent "trampes" desde bon principi.
M´equivoco? Em sembla que gens!!!

8:22 p. m., junio 08, 2006  
Anonymous Anónimo said...

D´altre vanda, dius que la gent, reconeix el gran esforç del PSC, aqui més li hauria d´interressar salvar el cul a Zapatero a canvi de res?

Primer vam votar l´estatut "per salvar la republica", despres "per salvar la democràcia"(això deien), i ara per salvar Zapatero, una poltrona a Madrid per en Mas, i un parell d´engrunes pels d´ICV a la Generalitat.
Realment com a Català i prou, deixan el partit i l´espanyolitat de vanda, creus que val la pena?

Avanços amb educació: podrem tutelar-la dels 0 als 3 anys
Avanços amb transport públic: podrem decidir els horaris de la renfe i dels ferrocarrils.
En fi no segueixo que hem deprimeixo....

8:29 p. m., junio 08, 2006  

Publicar un comentario

<< Home