lunes, diciembre 19, 2005

La millor notícia del 2005

Fa uns dies, l'Oriol Vaquer em va llençar una meme a través del seu blog preguntant quina era la millor notícia del 2005. He estat donant-li voltes i no és gens fàcil decidir per una sola notícia. A més, com que he trigat una mica en respondre, hi han molts altres bloggers que ja han dit quina era (per a ells) la millor notícia d'aquest any que se'ns escapa, i com que no tinc ganes de repetir el que altres ja han dit, he hagut de pensar alguna cosa que, espero, sigui original i no s'hagi dit.

Volia parlar d'alguna iniciativa que representés la lluita per la justícia, contra la pobresa i en favor de milions de persones a tot el món. Crec que durant el 2005, la iniciativa que millor representa tot això ha estat la celebració a diverses ciutats de tot el món dels concerts solidaris Live 8.

El 2 de juliol es van celebrar 9 concerts solidaris amb l'objectiu de presionar als líders mundials del G-8, que celebraven una cimera a Gleneagles, a prendre mesures per ajudar als més desfavorits del planeta. La condonació de la deuda als països més pobres, més i millor ajuda i justícia comercial. Qualsevol cosa que serveixi per ajudar als més pobres. Persones de tot el món van assistir als diferents concerts a Londres, Roma, Berlín, París, Moscú, Filadelfia, Barrie, Tokio i Johannesburg.

Cap altre event o espectacle com la música pot arribar a tanta gent i ser capaç de provocar autèntics sentiments de solidaritat en les persones de tota mena de cultures. Cal dir, però, que la celebració d'aquests concerts és un pas, una petita ajuda en aquest recorregut de l'erradicació de la pobresa, i que aquest és un recorregut que els països rics han de recòrrer amb fermesa i determinació per tal de que el nostre sigui un món realment just. No oblidem que, cada dia, moren 30.000 nens i nenes a causa de l'extrema pobresa.

1 Comments:

Blogger Oriol Vaquer said...

M'agrada molt la notícia que has triat.
En un temps com l'actual on sembla que la gent no vol parlar, la música es pot convertir en un verdader llenguatge universal. Totes les cultures tnen la seva música, i no conec ningú que digui que no li agrada la música.
I parlant de música, vull recordar una cançó del desaparegut (ara ha fet 25 anys) John Lennon:
All we are saying is give peace a chance

Salut i República

9:55 p. m., diciembre 19, 2005  

Publicar un comentario

<< Home