viernes, mayo 12, 2006

Cessament i incorporacions

Amb la sortida d'ERC del govern de la Generalitat i l'anunci d'eleccions anticipades a la tardor, ens queda un vaixell que almenys està pel Sí a l'Estatut.
Una cosa que em sembla ben clara és que l'Estatut, tot i ser un projecte sortit del Parlament de Catalunya, mai hauria sigut possible sense el govern tripartit catalanista i d'esquerres i per tant, la reforma estatutària es convertirà en un dels grans llegats (sino el més gran) que aquest govern deixarà per a la história de Catalunya. Era inacceptable que un partit pogués dir que no al gran avenç que suposarà l'aprovació de l'Estatut i al mateix temps formés part del govern de Catalunya, el mateix govern que precissament ha fet possible que poguem tenir aquest Estatut.
Que la situació és difícil no ho negaré, ahir deia que no volia parlar del que passaria més enllà del mes de juny, intentaré mantenir la paraula donada. Però el que sí que vull deixar clar és que ERC no ha sigut expulsada del govern de la Generalitat, ERC ha estat cessada, que és diferent. I els motius d'aquest cessament tenen a veure amb el circ que han muntat al voltant de la seva possició davant l'Estatut, tot per acabar fent el triple salt mortal.
Quan algú demostra que no és vàlid per a una cosa, doncs se'l cessa i punt, estem acostumats a veure-ho als equips de futbol. ERC ha demostrat que encara no són un partit madur per a governar Catalunya. I no hi veig victimisme en això, veig manca de responsabilitat, que és el que cal per a formar part d'un govern.
Cambiant de tema, per fer un apunt final i parlar d'alguna cosa més agradable, durant aquesta setmana he afegit alguns blogs a la llista d'enllaços. Les novetats són la Laura Godino, el Lluís Rodríguez, l'Oscar G. Saldaña, el Raul Moreno i el Rubén Carroza. Tots ells són joves i socialistes, companys d'organització i de vicissituts. La Laura és una noia molt jove, estudiant, recent incorporació de la JSC Mataró. El Lluís és un noi també molt jove, 1er secretari de la JSC de Premià de Mar. L'Oscar és un históric de la JSC, amb 5 Congressos Nacionals a les seves espatlles. El Raul és precissament l'actual 1er secretari de la JSC i el Rubén és militant de la fa poc temps constituida agrupació de la JSC a Tordera. Us animo a que els visiteu i els coneixeu.
Foto: EFE

3 Comments:

Blogger Pedro said...

Crec que simplifiques les coses per demostrar que el teu partit té raó.
Caterina Mieras no estava preparada per governar i se la cessar, els socialistes vau aconseguir unir 300 escriptors en contra d'una consellera "d'esquerres", demostració de la importància que doneu a la cultura.

Dir que els 6 consellers d'erc noe staven preparats per governar, tots 6 alhora, demostra molt sectarisme.

12:56 a. m., mayo 16, 2006  
Blogger Javi said...

Pedro,

Ho enfoques malament. Jo no dic que els sis consellers d'ERC no estiguéssin capacitats per a governar, de fet, penso que l'acció de govern a la Generalitat ha sigut bona durant tot el temps que ha durat el tripartit.

El que jo dic és que l'actitud de ERC, com a partit, demostra que no són un partit madur per afrontar decissions de govern. I en aquest sentit és on podem parlar del possicionament d'ERC davant l'Estatut, ja que alhora de prendre una decissió sobre el tema sembla que hagin obviat que formaven part d'un govern en coalició amb altres forces polítiques. Això implica un cert grau de compromís i de responsabilitat que ells no han demostrat.

Crec que ara m'he explicat una mica millor.

8:02 p. m., mayo 16, 2006  
Blogger Pedro said...

Quedem entesos.

8:17 p. m., mayo 16, 2006  

Publicar un comentario

<< Home