jueves, junio 15, 2006

Coherència


Avui tenia pensat fer un post sobre altres temes, però després de trobar-me amb la notícia de que un comentari meu publicat en aquest blog ha molestat als joves de les Noves Generacions de Mataró, he decidit que el post d'avui servirà per explicar mínimament tot plegat.
Hi han dos aspectes concrets que han molestat. Un és el fet d'haver titllat de miserable al secretari general del Partit Popular, Ángel Acebes. Vaig fer servir l'adjectiu de manera matitzada, fent referència al fet de que si al cercador Google s'escriu la paraula miserable i es fa click en el botó "Voy a tener suerte" apareix la fitxa de diputat d'Ángel Acebes. Pura curiositat.
D'altra banda, sobre la meva opinió respecte als fets lamentables que han estat succeïnt durant aquesta setmana en diversos actes de la campanya electoral del PP, els joves populars expressen que estic "donant cobertura als feixistes que volen impedir que el PP expressi les seves idees a Mataró o qualsevol altre lloc de Catalunya, incitant a la violència", tal i com ha dit textualment Adam Alonso, el president de les NNGG de Mataró.
Des del meu punt de vista, segueixo pensant que una de les causes que han provocat aquesta sèrie de fets (lamentables, com ja he dit i que espero que no tornin a succeïr, com també ja he manifestat) han sigut precissament les declaracions sobre Catalunya i l'Estatut que alguns dirigents populars, entre ells Ángel Acebes, han expressat durant els dos últims anys.
Potser m'equivoco, però crec que si aquestes declaracions no s'haguèssin produït o s'haguèssin fet d'una altra manera, segurament no hauríem d'haver vist durant aquesta setmana com tota una sèrie de persones han intentat boicotejar els actes del PP. No pretenc donar lliçons a ningú, però penso que tot plegat invita a reflexionar sobre el tema.
Per altra part, com també vaig expressar en el post de la discòrdia i per si no va quedar suficientment clar en el seu moment, comdemno els tristos fets que han succeït en els actes electorals del PP, com condemnaria qualsevol actitud violenta, però deixant clar tot el que he comentat i he explicat anteriorment.
Espero que no tornin a passar coses d'aquest estil, a ningú, i que qualsevol partit pugui expressar lliurement les seves idees, però també espero que ho facin amb responsabilitat. Al cap i a la fi, succesos d'aquest estil no són bons per a ningú i crec que, almenys en això, les NNGG de Mataró i jo estarem d'acord.
Imatge: Forges (El País)

5 Comments:

Blogger Xavi Martín said...

Javi, pel que he vist en les darreres setmanes tu no eres molt partidari de la campanya del PSC, però tot i així, s'ha de dir que és una campanya irresponsable i que té com a objectiu atacar a un altre grup polític i no pas a defensar l'Estatut.

Quan busques miserable al google, a sota d'Acebes, hi trobem a Rubalcaba (sí, aquell que deia que el govern no tenia res a veure amb el GAL. Els jutges no van dir el mateix).

12:55 a. m., junio 16, 2006  
Blogger DarthMike said...

A ver. Mi opinión es simple y honesta. Mi opinión, es directa y sin confusiones. Mi opinión es apolítica (y no apocalíptica):

Punto 1: Porqué los partidos de "juventudes" (véase JSC y Nuevas generaciones, y demás organizaciones de las cuales no me acuerdo del nombre), se comportan como las organizaciones "adultas"? Porque, en vez de hacer trabajo, de discutir temas en los que valga la pena invertir tiempo, en los que la gente de "a pie" siga ganando ?(véanse temas de gestión y coordinación de ideas, gestiones administrativas.... etc), en vez de discutir sobre posibles insultos imbéciles, y comentarios que, realmente, en la vida real, se dan y no pasa nada?

Punto 2: Porqué se le da noticia a discusiones partidistas, porqué se juega a un pleito de poder que nunca acaba, porqué se invita a odiar al contrario, como si un partido de fútbol tratara (eh! que estamos de mundial!), y se le da vueltas a temas como las discusiones personales entre miembros de partidos, mediante mensajes unos en contra de los otros, y no se le da noticia a los eventos realmente importantes, ni se da información a lo que la gente debería saber? (véanse comparativas sin opinión partidista de un estatuto viejo por otro posiblemente nuevo que se quiere cambiar)

Punto 3: Porqué el juego político es el juego de "no manchar el terreno del contrario" en vez del juego de la verdad y opinión sincera para mejorar un sistema de gobierno existente?

Mi opinión son sólo dudas de la Kafkiana realidad.

Saludos

1:04 a. m., junio 16, 2006  
Blogger Oriol Vaquer said...

Xavi,
jo també trobo poc afortunada la campanya del PSC, però igualment el lema diu que si no t'agrada el PP votis SÍ, que actuis democràticament. En cap moment diu que s'escridassi ni que se li tirin ous.
Ja vas llegir un article semblant al meu blog i vas sortir per la tangent com ara.

Javi,
diuen que les veritats ofenen. Potser per això estan tant ofesos.

Darthmike,
estic molt d'acord amb tu. S'ha de canviar la dinàmica.

Salut i República

11:30 a. m., junio 16, 2006  
Blogger Fer said...

Siempre se salen por la tangente Uri. Yo cada vez que tengo un debate dialéctico con Xavi siempre acabo dándome cuenta de que el leit motiv es tergiversar y manipular la información. Es algo asi lo que ha pasado con el Post de Naya... frases sacadas de contexto, un poquito de maldad, y una sensación de ofensa convierten el post en lo que ellos quieren. Odio ese tipo de críticas y de sandeces que nos hacen perder el tiempo. Que no te molesten en tu día a día y en tu trabajo Javi. Que eso es lo que nos diferencia. Nosotros trabajamos y estamos donde tenemos que estar, con la gente. Animo que ya queda poco para ver el resultado de tanto esfuerzo!

1:39 p. m., junio 16, 2006  
Blogger Xavi Martín said...

Si de debò treballéssiu per a la gent, moltes coses de les que es reflexen en aquest estatut les haguéssiu negociat apart, sense crear un embolic com el que s'ha creat, destinat únicament a fer passar 3 anys i amb el convenciment que seria una eina de confrontació contra el PP si aquest seguia governant a Espanya.

1:34 a. m., junio 17, 2006  

Publicar un comentario

<< Home